Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Josipu Zagajskom

Hrvat koji je krenuo bombom na Pahora dobio 11godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Zagajski, koji je od lipnja u zatvoru zbog pokušaja atentata na Boruta Pahora, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju 11 godina, iako je tužiteljstvo tražilo 12 godina zatvora.

Hrvatski ratni vojni veteran Josip Zagajski, pritvoren zbog pokušaja napada na Boruta Pahora, osuđen je danas na 11 godina zatvora. Nakon što mu je izrečena kazna, Josip Zagajski digao se, zapljeskao i uzviknuo 'bravo!'. Tužiteljica je zahtijevala kaznu od 12 godina zatvora te je u završnoj riječi zaključila da su Zagajskom dokazana tri teška kaznena djela, među kojima je najteže pokušaj ubojstva službene osobe. Odvjetnica Josipa Zagajskog za 24ur.com je izjavila kako je presuda bila očekivana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U PARKU PRIRODE Velebitski ris Josip dobio telemetrijsku ogrlicu: čuvari prirode pojasnili da će tako lakše dobiti podatke o životu te rijetke vrste Slika nije dostupna 'Odličan branitelj, dobar čovjek, šaljivčina' 'Nevjerojatvo bistar, ali nešto mu došlo u glavu'

Zagajski je jutros na početku suđenja priznao krivnju, a zatim rekao kako će se braniti šutnjom.  Dodao je još pred sudom da je namjeravao, u trenutku kada su policajci shvatili da se radi o osobi koja ima zabranjen pristup državama šengenske granice, aktivirati bombu. No, tada mu je policajac rekao da je otac te je zbog toga odustao od aktiviranja bombe.

>> 'Bombašu' Zagajskom još dva mjeseca pritvora

Naime, u lipnju ove godine pri rutinskom pregledu putovnice na graničnom prijelazu Dobova carinik je shvatio da zbog kaznenih djela koje je počinio u Njemačkoj, Zagajski ima zabranu ulaska u države omeđene šengenskom granicom. Ustanovljeno je da je 10. lipnja za vrijeme puta vlakom iz Zagreba prema Ljubljani, zagajski kod sebe imao pet ručnih bombi. Nasreću, njegove namjere otkrili su slovenski policajci u Krškom te se Zagajski od tada nalazi u slovensko zatvoru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene