Obavijesti Video Pretražite Navigacija
srbi ih nisu obavijestili?

Grčka čeka objašnjenja Beograda o padu aviona i pošiljci oružja: "Oni ne mogu tvrditi da je sve učinjeno ispravno"

Komad palog aviona
Komad palog aviona Foto: Afp
Grčka je u četvrtak priopćila da čeka informacije od Srbije, kojoj predbacuje da nije obavijestila grčke vlasti o zrakoplovu s pošiljkom oružja Bangladešu, koji se u subotu srušio na sjeveru zemlje.

Grčke vlasti predbacuju Srbiji da ih nije obavijestila o zrakoplovu s pošilkom oružja Bangladešu koji se srušio u subotu navečer. "Srpska strana ne može tvrditi da je sve učinjeno ispravno, nije, i mi čekamo objašnjenje", rekao je grčki ministar vanjskih poslova Nikos Dendias u intervjuu za portal Greek newsbomb.gr.

Dodao je da je Srbija, iz koje je zrakoplov poletio, sukladno propisima trebala obavijestiti grčku upravu za civilno zrakoplovstvo o prirodi tereta, što nije bio slučaj.

Pročitajte i ovo Mjesto pada zrakoplova u Grčkoj - 3 NAKON PADA AVIONA U GRČKOJ Srbija se ponovo oglasila o prodaji naoružanja Ukrajini: "Ponestaje im ideja"

Teretni zrakoplov Antonov An-12, koji se srušio u subotu navečer u blizini Kavale u sjevernoj Grčkoj prevozio je 11,5 tona minobacačkih granata srpske proizvodnje, koje su bile na putu za Bangladeš.

Zrakoplovom sovjetske proizvodnje upravljala je ukrajinska tvrtka Meridian.

Visoki dužnosnik grčkog ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak je rekao AFP-u da će grčki veleposlanik u Beogradu "odmah izdati prosvjednu notu" protiv Srbije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene