Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prevozio oružje za Bangladeš

Pad ukrajinskog aviona nakrcanog oružjem: Grci bijesni, šalju Srbiji prosvjednu notu

Atenska Akropola
Atenska Akropola Foto: Afp
Grčka će službeno uputiti prosvjednu notu Beogradu nakon što je na njezin teritorij iz pravca Srbije pao zrakoplov s vojnim materijalom, rekao je u ponedjeljak dužnosnik grčkog ministarstva vanjskih poslova.

Grčki veleposlanik u Beogradu će Srbiji "smjesta uručiti prosvjednu notu" jer nije na vrijeme obavijestila Atenu o prijevozu opasnog tereta. Osam članova posade zrakoplova Antonov An-12, u vlasništvu ukrajinske kompanije koji je subotu navečer letio iz Srbije za Jordan, poginulo je.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području" Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima"

Utvrđeno je da je zrakoplov prevozio 11 tona oružja s krajnjim odredištem u Bangladešu. Pilot je zatražio hitno slijetanje zbog problema s motorom, ali je signal zrakoplova izgubljen.

Evakuirano lokalno stanovništvo

Videosnimka objavljena na ertnews.gr pokazuje kako se zrakoplov u plamenu brzo spuštao prije nego što je udario o tlo, a izgledalo je kao da se dogodila eksplozija. Teretni zrakoplov koji je poletio iz Niša s oružjem i streljivom srušio se u blizini grada Kavale u sjeveroistočnoj Grčkoj, stvarajući plamen oštra mirisa, rekli su lokalni dužnosnici.

Pročitajte i ovo Ostaci teretnog zrakoplova ''OPASAN MATERIJAL'' Otkriveno što je točno iz Srbije prevozio zrakoplov koji se srušio u Grčkoj: ''Oružje je bilo namijenjeno obuci vojske krajnjeg kupca''

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, Grčka, ilustracija ne zna se što je prevozio VIDEO U Grčkoj pao teretni zrakoplov koji je letio iz Srbije: "Teret tretiramo kao opasan materijal"

Ruta leta zrakoplova prikazana na internetskoj stranici Flightradar24 pokazala je da je letjelica tvrtke Meridian stigla do sjevernog Egeja blizu poluotoka Halkidiki prije nego što se okrenula i vratila prema Kavali. Stanovnici tog područja su evakuirani. Stručnjaci za eksplozive rade na mjestu pada zrakoplova kako bi se to poručje što prije dekontaminiralo i ponovo postalo dostupno stanovnicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene