Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terapija

Ovisnost o internetu liječe jahanjem konja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više onih koji imaju problem s ovisnošću o internetu. U Južnoj Koreji tome su odlučili stati na kraj. Terapijsko jahanje nova je metoda koju primjenjuju već u najmlađoj dobi. Prema prvim rezultatima ovisnost je smanjena.

Prije samo četiri mjeseca djevojčica Kim imala je problem s ovisnošću. Sada je odlučila vratiti kontrolu nad svojim životom. 'Zaigrala bih se na računalu i po sedam sati na dan. I noćima bih koristila internet', rekla je Kim.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Kim Jin-pyo na Dolcu - 2 Dočekali ga Plenković i Jandroković Šou na Dolcu: Visoki gost iz Koreje nabio šiltericu na glavu pa limune pokušao platiti karticom

Roditelji su pokušali sve, no terapijsko jahanje bilo je najbolji lijek. 'Stalno razmišljam o konju i jahanju. Smanjio se interes za računalima i internetu', dodaje Kim.

'Konj je životinja s kojom svatko može imati emotivan odnos. Za djecu su posebno dobri jer imaju razvijeno suosjećanje', rekla je Yoon Ga Eun, instruktorica jahanja.

>> Ovisnost o elektroničkim aparatima iznimno štetno za zdravlje

Računala i drugi elektronički mediji dio su svakodnevnog života, a ovisnici o njima najčešće ne žele priznati problem.

'Terapijsko jahanje je zabavno, a istodobno i fizička aktivnost. Kombinacija fizičke aktivnosti i emotivne veze s konjem itekako pomažu u prevladavanju ovisnosti o internetu', dodaje psihologinja Yoosook Joung.

Sada je u planu otvoriti više ovakvih centara. Novoj ovisnosti, koja zahvaća sve veći broj ljudi, treba što prije stati na kraj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene