Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gadafi ga nazvao sinom

'Ja sam ubio Gadafija, ispalio sam mu metak u prsa i glavu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanad al-Sadek al-Ureibi, 22-godišnji pripadnik pobunjenika tvrdi da je upravo on bio taj koji je u ubio Moamera Gadafija.

Al-Ureibi je objavio na internetu video snimku u kojoj tvrdi da je uhvatio Gadafija i presudio mu sa dva metka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasti presrele kradljivce Pronađeno Gadafijevo blago: 20 tona zlata i 80 milijuna eura Slika nije dostupna Tužitelj Međunarodnog kaznenog suda 'Gadafijeva smrt bi mogla biti ratni zločin'

'Ispalio sam dva metka u njega, jedan u visini prsa, drugi u glavu. On nije odmah umro. Trebalo mu je pola sata za to', rekao je al-Ureibi, koji je napustio svoju brigadu iz Bengazija i priključio se borcima novog režima u Misrati, kada su krenuli u opsadu Sirta, Gadafijevog rodnog grada, prenosi agencija AFP.

Tvrdnja al-Ureibija, koji je rodom iz Bengazija, grada iz kojeg je krenula pobuna protiv Gadafija, u suprotnosti je sa onim što tvrde dužnosnici sada vladajućeg Nacionalnog prijelaznog vijeća u Libiji. Oni pak tvrde kako je Gadafi ubijen hicem u glavu kada se našao u unakrsnoj vatri između njegovih pristaša i boraca novog režima, ubrzo nakon što je uhvaćen.

Na video snimci al-Ureibi navodi kako je rođen 1989. godine, dok ga nekoliko ljudi u uniformi ispituje i čestita mu. Oni kameri pokazuju zlatni prsten i krvavu jaknu koja je navodno pripadala Gadafiju. Na prstenu je ugravirano ime Gadafijeve druge žene Safije, kao i datum, 10. listopad 1970., dan njihovog vjenčanja.

Al-Ureibi kaže da je sa ostalim borcima Gadafija našao na ulici i da je bivši libijski vođa bio u društvu neke djece i djevojaka. 'Nosio je šešir. Prepoznali smo ga po kosi i borac iz Misrate mi je rekao: 'To je Gadafi, uhvatimo ga'', navodi al-Ureibi. On tvrdi da je onesposobio Gadafija, koji je nosio zlatni pištolj, na način da ga je uhvatio za ruke.

'Opalio sam mu šamar. Rekao mi je: 'Ti si kao moj sin.' Ošamario sam ga ponovo. On je rekao: 'Ja sam ti kao otac.' Tada sam ga uhvatio za kosu i oborio an zemlju' rekao je. On u video snimci objašnjava kako je htio Gadafija odvesti u Bengazi, ali su borci iz Misrate insistirali da bivšeg lidera odvedu u svoj grad pa je al-Ureibi odlučio otvoriti vatru i pucao je dva puta u Gadafija. On tvrdi da su mu borci iz Misrate oduzeli pištolj i prijetili da će ga ubiti ukoliko se vrati u njihov grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene