Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizmjerna ljubav

Roditeljska ljubav je najjača i OVO je jedan od najboljih primjera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad bi postojala titula 'Oca stoljeća', Amerikanac Rick van Beek bio bi njezin ponosni vlasnik. Predani otac toliko je skroman da uopće ne priznaje kako je zaslužan za inspiriranje drugih, već sve zasluge za to pripisuje kćeri.

Taj predani otac iz Michigana, iz ljubavi prema svojoj 13-godišnjoj kćeri koja pati od cerebralne paralize, završio je triatlon u kojem ju je čitavim putem nosio, vukao i vozio čamcem. No, to nije jedini triatlon koji je završio zajedno s kćeri, već jedan od preko 70 sličnih događaja.

Pročitajte i ovo Provjereno: Maja Pleše - 3 Spas u tehnologiji Zbog teške bolesti nije mogla govoriti, a onda joj se promijenio život: ''Ljudima kao što sam ja poručila bih da vole sebe i neka nikada ne odustanu od svojih snova'' Novi početak za obitelj Knobloch - 14 sretan kraj tužne priče Još jednom ste učinili čudo zbog kojeg nekad uplakana mala Ana danas ne skida osmijeh s lica: "Zamalo sam pala u nesvijest..."

>> Umirući otac kćeri piše pisma sa savjetima

Njegova kći Maddy jako voli biti izvan kuće, a njezin otac Rick odlučio je oformiti 'Tim Maddy' i sudjelovati u triatlonima u duetu s kćeri. Triatlon koji su upravo svladali sastojao se od plivačke dionice od pola kilometra, trkačke dionice od pet kilometara te biciklističke dionice od 20 kilometara. Rick je prilikom trkačke dionice gurao u kolicima.

'Ona se ponaša kao dijete staro tek tri mjeseca, a jedna od malobrojnih stvari u kojima uživa jest boravak u prirodi, vodi i dodir povjetarca na kosi i licu', rekao je za Midland Daily News beskrajno dobri 39-godišnji Rick.

Prisjetio se i kako se osjećao prije osam godina, kad su on i njegova supruga dobili dijagnozu kako Maddy boluje od cerebralne paralize. Sve se promijenilo prije četiri godine, kad je shvatio koliko Maddy uživa u jednom maratonu na koji ju je odveo. Tad su je drugi pogurali u kolicima, a ona je bila presretna. Rick se tada 'slomio' pod naletom emocija i donio odluku zbog koje ga sada s pravom zovu 'ocem stoljeća'.

'Ubrzo nakon tog dana, prestao sam pušiti dvije kutije cigareta dnevno i piti tablete, zbog Maddy. Put je otad bio težak, no mi se osjećamo bolje', priznao je Rick. 'Nazovite to inspiracijom, motivacijom, ili kako već hoćete. Ja to zovem ljubav', dodao je Rick.

Predani otac toliko je skroman da uopće ne priznaje kako je zaslužan za inspiriranje drugih, već sve zasluge za to pripisuje kćeri. Nije niti čudo da ga mnogi zbog toga zovu najboljim ocem ovog stoljeća.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene