Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro na aukciji

Ova bi sićušna kost mogla biti prodana za 135.000 kuna, evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na aukciji u Londonu uskoro bi se trebala naći sićušna bedrena kost, koja je nekad pripadala izumrloj ptici dodo.

Rijedak djelić kosti izumrle ptice dodo bit će ponuđen na dražbi krajem travnja u Londonu, objavila je aukcijska kuća Christie's.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordna zarada Najskuplji broš na svijetu prodan je za... Slika nije dostupna Golemi bezbojni dijamant Spektakularni dijamant za spektakularnu cijenu!

Posljednja zabilježena dražba ostataka te izumrle ptice zabilježena je 1934. godine i očekuje se da će ova londonska privući velik interes. U Christie'su se nadaju da će za komadić bedrene kosti, koji su dobili iz privatne kolekcije, dobiti 15 tisuća funti (135 tisuća kuna).

>> Kako je izgledala ptica Dodo?

Ptica dodo živjela je na otoku Mauricijusu u Indijskom oceanu. Izumrla je u 17. stoljeću nakon dolaska portugalskih kolonizatora na otok. Ta dobroćudna ptica, koja nije mogla letjeti i nije imala prirodnih neprijatelja, nije se mogla obraniti od agresije lovaca, njihovih pasa, ali i svinja i drugih velikih životinja koje su s kolonizatorima stigle na otok.

Znanstvenici već stoljećima na osnovu fragmenata kostiju pokušavaju rekonstruirati kako je dodo zapravo izgledao. Slavna ilustracija Johna Tenniela iz "Alise u Zemlji čudesa" koja prikazuje komičnu, zdepastu pticu kratka vrata, vjerojatno nije točna, napominje Reuters. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene