Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clitoraid

Otvara se klinika za rekonstrukciju klitorisa, sve operacije bit će besplatne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sakaćenje genitalija svake godine prijeti čak 3 milijuna žena i djevojčica. U Burkini Faso sada se otvara klinika gdje žene moći obaviti besplatnu rekonstrukciju klitorisa.

Klinika za rekonstrukciju klitorisa za žene kojima je isječen, otvara se 7. ožujka na jugu Burkine Faso, objavila je u ponedjeljak jedna dužnosnica pokreta kojeg podržava Raelijanski pokret.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ALS liječila u Kini Štefanija je preminula - na stranicama klinike u kojoj se liječila uz njenu sliku piše da je vidljiv napredak Slika nije dostupna Sestre 'sređivale' smeće Bolnici Jordanovac s Jakuševca vratili otpad!

Clitoraid, nevladina organizacija proizašla iz Raelijanskog pokreta, financira projekt, čija cijena nije precizirana, pomoću donacija privatnih osoba i preuzet će funkcioniranje strukture, rekla je.

Ideja proizlazi iz Raelijanskog pokreta, ali oni ga ne financiraju.

"Nova bolnica nazvana 'Kuća žena' , omogućit će obnovu ženskog dostojanstvo kao i sposobnost fizičkog užitka, što ime je oduzeto mimo volje", primijetila je u priopćenju Nadine Gary, direktorica za komunikacije Clitoaraida.

Jednim nožem osakaćeno je 400 djevojčica

Sve operacije, koje traju oko 45 minuta, bit će besplatne, istaknula je predsjednica jedne ženske udruge.

Na popisima su već imena 300 žena, od kojih su neke iz Kenije, Mozambika, Etiopije, Senegala, Malija, Obale Bjelokosti, iz svih dijelova gdje su izvođena sakaćenja genitalija.

Prema izvješću Unicefa, u svijetu ima između 100 i 140 milijuna djevojčica i žena koje su žrtve sakaćenja ženskih genitalija. Svake godine sakaćenje prijeti tri milijuna žena.

Raelijanizam je kult koji se opire mistici i nastoji omogućiti kloniranje ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene