Trovanje ruskog špijuna u Velikoj Britaniji (Foto: AFP)
Trovanje ruskog špijuna u Velikoj Britaniji (Foto: AFP) Foto: Afp

Kći bivšega dvostrukog ruskoga špijuna Sergeja Skripala, koja je ovaj mjesec zajedno sa svojim ocem otrovana nervnim otrovom u Velikoj Britaniji, više nije u kritičnom stanju i brzo se oporavlja, doznaje se u četvrtak iz bolnice u kojima se liječe.


"Drago mi je što mogu reći da se poboljšalo stanje Julije Skripal. Ona dobro reagira na liječenje no i dalje prima stručnu bolničku njegu 24 sata na dan", rekla je Christine Blanshard, ravnateljica okružne bolnice u Salisburyju.

Vezani članci Trovanje ruskog špijuna u Velikoj Britaniji (Foto: AFP) Ulje na vatru: Može li slučaj trovanja bivšeg ruskog špijuna dovesti do najgoreg između Zapada i Rusije? Theresa May (Foto: AFP) Velika Britanija protjerat će 23 ruska diplomata: "Imaju tjedan dana da napuste zemlju. Tragično je da se Putin ovako ponaša"

Otac i kći Skripal pronađeni su na klupi u Salisburyju 4. ožujka. Julijin otac Sergej i dalje je u kritičnom, ali stabilnom stanju u bolnici. Velika Britanija je optužila Rusiju da je Skripala i njegovu kćer Juliju napala nervnim otrovom ruske proizvodnje. 

Britanska policija jučer je objavila nove detalje o trovanju bivšeg ruskog špijuna i njegove kćeri.

"Stručnjaci su utvrdili da je najveća koncentracija nervnog otrova bila na ulaznim vratima njihove kuće", navodi policija u priopćenju. (Hina)