Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna sterilizacija

Najmanje 15 žena umrlo zbog antibiotika s otrovom za štakore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tablete povezane sa smrću najmanje petnaest žena koje su se podvrgnule postupku sterilizacije u Indiji vjerojatno su sadržavale kemijsku komponentu koja se koristi u otrovu za štakore, izjavila su u subotu dva visoka dužnosnika u indijskoj državi Chhattisgarh.

Preliminarni testovi tableta antibiotika ciprocina otkrili su da su one sadržavale cink fosfid, rekao je za Reuters dužnosnik Siddhartha Pardeshi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Antibiotici su podijeljeni ženama prilikom masovne sterilizacije održane prije tjedan dana u toj osiromašenoj državi. Najmanje 15 žena je umrlo.

Vlasti su naredile analizu tableta nakon što je otkriveno da je cink fosfid nađen u obližnoj tvornici Mahawar Pharmaceuticalsa, tvrtke u središtu istrage smrtnih slučajeva prilikom provedbe masovne sterilizacije u sklopu vladinog programa za obiteljsko planiranje, kazali su dužnosnici.

Uzorci lijekova poslani su u laboratorije u Delhiju i Kolkati kako bi se potvdilo da su tablete kontaminirane kao što je pokazala preliminarna analiza, rekao je Pardeshi.

Ubili ih masovnom sterilizacijom: Jedan liječnik u pet sati operirao 83 žene?!

Brojne su žene još uvijek hospitalizirane.

Sterilizacija žena redovito se organizira u raznim indijskim državama u sklopu državnog programa kontrole rađanja u zemlji s više od 1,2 milijarde stanovnika. Prošle je godine sterilizirano četiri milijuna ljudi, velikom većinom žena jer se vazektomija, podvezivanje sjemenovoda, puno rjeđe provodi iako je taj zahvat jednostavniji i znatno manje kompliciran od postupaka koji se izvode nad ženama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene