Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Otkazi u bolnici

Otpušteni jer se nisu željeli cijepiti protiv gripe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolnica u američkoj saveznoj državi Indiana otpustila je osam svojih zaposlenika, uključujući i nekoliko medicinskih sestara nakon što su se odbile cijepiti protiv gripe.

Službenici u bolnici u gradu Goshenu rekli su svom osoblju u rujnu da više nemaju izbora po pitanju cijepljenja. 'Zdravlje i sigurnost naših pacijenata naš je glavni prioritet. Mora biti. Ljudi nam daju povjerenje da ćemo ih ozdraviti', rekla je glasnogovornica bolnice Melanie McDonald, javlja AP.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Dijana Mayer Stigla u Hrvatsku Epidemiolozi pozvali na cijepljenje protiv gripe, ali uz jednu bitnu preporuku: "Smatramo da je bolje pričekati..."

Dodala je kako pacijenti s ugroženim imunitetnim sustavom imaju najveći rizik od oboljenja te smrtnosti uzrokovane gripom, a njihova zaštita je glavni prioritet bolnice.

Međutim, neki od onih koji su otpušteni rekli su da se zbog osobnih stavova nisu željeli cijepiti.

'Moji razlozi su vjerski, vođeni su Bogom', objasnila je otpuštena medicinska sestra Sue Schrock. Također napominje da se boji mogućih posljedica cjepiva.

>> Njemačka i Švicarska svoje građane ne sile na cijepljenje, ali Hrvatska – da!

'Jednostavno sam osjećala da je to otrov koji ne želim u svom tijelu. Osim toga, postoje posljedice i nema jamstva da nećete dobiti gripu ako se i cijepite', rekla je Scherlok. Ona nije jedina koja tako smatra.

I Joyce Gingerich, medicinska sestra koja je radila na odjelu onkologije odbila se cijepiti. Kaže da razumije poziciju bolnice, međutim cijepiti se odbila jer se to protivi njezinim vjerskim uvjerenjima.

Iz bolnice su priopćili da su napravili iznimke za one koji odbijaju cijepljenje zbog vjerskih razloga, ali ne i drugih. Također dodaju da su ovu politiku počeli provoditi zbog preporuka koje su dobili od centra za kontrolu bolesti, američkog medicinskog udruženja i drugih zdravstvenih agencija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene