Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna Kimova lista

Nema tolerancije: Zbog ovih 20 'zločina' u Sjevernoj Koreji gubi se glava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za više od 20 zločina može se dobiti smrtna kazna u zemlji Kim Jong-una.

Nakon što je objavljeno kako je sjevernokorejski diktator Kim Jong-un dao pogubiti ministra obrane i to zato jer je zaspao tijekom sastanka te navodno govorio protiv 'Vođe' pa je proglašen krivim za izdaju, pojavila se lista od 20 'zločina' za koje se u toj zemlji 'gubi glava'.

Zločini za koje se dobiva smrtna kazna podijeljeni su u dvije skupine - obavezna i diskrecijska pogubljenja. Za najmanje devet pogubljenje je zagarantirano a među njima su, primjerice, i otmica te krađa državne imovine ili privatne imovine. Za krivotvorenje novca ili bijeg iz zatvora možda ćete se i izvući.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

A osim što uhiti okrivljenika kojeg proglasi državnim neprijateljem, zakon daje pravo Sjevernoj Koreji da kazni i članove čak tri generacije njegove obitelji. Pošteno suđenje, naravno, ne dolazi u obzir.

Zaspao na sastanku s Kim Jong Unom, pa pogubljen raketnim bacačem


Listu zločina za koje se u Sjevernoj Koreji dobiva smrtna kazna sastavila je Međunarodna organizacija za ljudska prava i to temeljem razgovora sa svjedocima i prebjezima iz te zemlje.

Dakle, za sljedeće zločine i njihove inačice u Sjevernoj Koreji slijedi smrtna kazna: urota protiv države, terorizam, izdaja, uništenje imovine - državne, privatne, vojne, ubojstvo, krivotvorenje novca, švercanje nakitom i drugim metalima, prodaja droge, ilegalno poslovanje, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, otmica, silovanje, bijeg iz zatvora te odavanje povjerljivih informacija putem mobitela.

Smrtna kazna može se izvršiti pred streljačkim vodom ili raketnim bacačem za visokorangirane 'izdajnike'. Osuđenici mogu dobiti i bžau kaznu - preodgoj u tzv. radnim kampovima, piše Daily Mail.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene