Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera u susjedstvu

Otkriven veliki laboratorij u Srbiji: Koristili poticaje za uzgoj marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je otkriven veliki laboratorij za uzgoj marihuane u umjetnim uvjetima, a to otkriće poprimilo je razmjere afere jer su tvrtka "Jovanjica" i njezin vlasnik, prema navodima medija, imali dozvolu države da u staklenicima uzgajaju industrijsku konoplju.

Vijest o otkriću plantaže kanabisa u javnosti se pojavila sredinom studenoga, a sumnje su se počele množiti nakon što je dulje od sedam dana izostalo službeno očitovanje policije.

Pročitajte i ovo Kanabis NASUPROT ZGRADE POLICIJE ''Stvari koje ne učiš u školi'': Posjet muzeju za koji ulaznicu možete smotati i popušiti Slika nije dostupna ulov težak gotovo 9 tona VIDEO Pao poljoprivrednik kod Zadra: Pogledajte plantažu s gotovo 8000 stabljika marihuane

Pojedini mediji i dio oporbenih političara tražili su odgovore od tužiteljstva i MUP-a Srbije tko je uhićen, kolika količina droge je zaplijenjena, da li je proizvodnja marihuane bila i u podzemnim objektima, te da li je država dala poticajna sredstva poljoprivrednom društvu "Jovanjica" za navodnu organsku proizvodnju.

Ukazujući na moguće veze vlasnika "Jovanjice" s vrhom vlasti, predstavnici oporbe svoje su sumnje dokumentirali fotografijama da su plantažu i staklenike posjećivali Aleksandar Vulin u vrijeme dok je bio ministar rada i socijalne skrbi, te zastupnik Srpske napredne stranke Zoran Babić, danas v.d. direktora državne tvrtke "Koridori Srbije".

Tužiteljstvo je potvrdilo kako postoje sumnje da je od siječnja do studenog 2019. godine u staklenicima „Jovanjice“ umjesto industrijske konoplje uzgajan kanabis.

Policija je u utorak priopćila da je "na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove otkriven ilegalni laboratorij" za proizvodnju marihuane u umjetnim uvjetima, a zaplijenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane, te 65.581 stabljika te biljke ukupne težine 3954 kilograma.

U priopćenju MUP-a navodi se da su pretresom prostorija PD "Jovanjica" nađeni jedan pištolj i jedan revolver, a zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge uhićen je vlasnik "Jovanjice" P. K., osumnjičen i da je "bio vođa organizirane kriminalne skupine koja se bavila uzgojem marihuane".

Uhićeno je još osam osoba koji se sumnjiče da su članovi te skupine - M. Z. (1980), Ž. V. (1964), H. S. (1982), J. B. (1976), Ž. P. (1994), B. V. (1984), M. B. (1982) i H. P. (1979), inače svi zaposlenici "Jovanjiciw. Policija je za još jednom osobom raspisala potragu.

„Jovanjica” je za samo pet godina od osnutka postala jedan od najvećih proizvođača organske hrane u Srbiji zahvaljujući i promociji koju im je osigurala i država, objavio je portal Insajder, prenoseći afirmativne izjave pojedinih državnih dužnosnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene