Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Devet privedenih

Otkriven uzrok požara koji je odnio 29 života u Istanbulu

Noćni klub u Istanbulu
Noćni klub u Istanbulu Foto: Afp
Otkriven je uzork požara koji je zadesio noćni klub u Istanbulu.

Požar koji je zahvatio istanbulski noćni klub jučer u kojemu je život izgubilo 29 osoba vjerojatno je uzrokovan frcanjem iskri prilikom varenja tijekom renovacije. Iskre su pale na lako zapaljivu površinu što je izazvalo buktinju.

Vlasti su privele devet osoba na ispitivanje, uključujući menadžere klubova i osobe zadužene za renoviranje, izvijestio je AP.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Identificirali je rođaci FOTO Objavili fotografije: Policija traži ove dvije žene zbog nestale Danke

Klub je bio zatvoren zbog renoviranja tijekom mjeseca Ramazana, a nalazio se u prizemlju i podrumu stambene zgrade od 16 katova u četvrti Beşiktaş na europskoj strani grada, koju dijeli Bosporski tjesnac.

Ponovno otvaranje kluba bilo je planirano za 10. travnja.

Pročitajte i ovo Predsjednik Republike Zoran Milanović - 2 32. obljetnica Milanović na obilježavanju Operacije Baranja u Belišću

HaberTurk TV izvijestila je da je područje na kojem su se odvijali radovi na obnovi bilo poput labirinta zbog velikog broja materijala i radnih instrumenata, što je ljudima otežavalo pronalaženje izlaza.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu rekao je da klub nije dobio potrebne dozvole za renoviranje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene