Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska policija, kako doznaje srbijanski 'Blic', otkrila je stan u Madridu u kome je 2006. ubijen Milan Jurišić, pripadnik zemunskog klana osuđen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića.


U tom stanu, prema svjedočenju Sretka Kalinića, koji je i priznao monstruoznu likvidaciju suradnika iz klana, tijelo ubijenog je zatim samljeveno, spakirano u platične vrećice i bačeno u rijeku.

Vezani članci Slika nije dostupna Policija: Nije točno da se Kaliniću stanje pogoršalo Slika nije dostupna Karamarko: Dobili smo niz korisnih podataka

>> Zemunski klan: Juretovo samljeveno tijelo završilo u rijeci u Madridu

Španjolska policija je u stanu izvršila očevid, određeni tragovi su nađeni i svi podaci su proslijeđeni srpskoj policiji. Očekuje se i da uskoro kolegama iz Španjolske bude omogućeno da obave razgovor sa Kalinićem, koji je u beogradskom Okružnom zatvoru rekao je za Blic izvor blizak istrazi.

Ubojstvo Jurišića u lipnju prošle godine otkrio je upravo Kalinić i to hrvatskoj policiji, nakon što je u njega u okolini Zagreba pucao Miloš Simović. Kalinić je tada ranjen i prebačen u lokalnu bolnicu, u kojoj je zatim policiji objasnio da je pripadnik zemunskog klana za kojim je raspisana međunarodna potjernica. Ljut na Miloša Simovića, Kalinić je hrvatskim policajcima odmah počeo pričati o zločinima koji su pripadnici ovog klana počinili nakon ubojstva srbijanskog premijera. Policajcima je naveo i tko je pucao u njega, nakon čega je počela potraga za Simovićem, koji je dva dana kasnije i uhićen na granici Hrvatske i Srbije.