Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje Sretka Kalinića nije kritično kako tvrde srpski mediji, tvrdi policija.


Kako bismo provjerili natpise srpskih medija o Kalinićevom zdravstvenom stanju, o istom smo upitali i Krunoslava Borovca iz ravnateljstva MUP-a. 'To nije točno', kratak je i jasan komentar Borovca na navode srpskih medija. Borovec nije htio ništa dalje komentirati, ali je potvrdio kako se Kaliniću stanje niti u jednom trenutku nije pogoršalo, ili promijenilo nagore.

Srpski mediji tvrde drugačije

Vezani članci Slika nije dostupna Sretko Kalinić priznao 35 ubojstava? Slika nije dostupna 'Zemunci' planirali novi atentat na političara u Srbiji?

Sretku Kaliniću, teško ranjenom odbjeglom članu 'zemunskog klana', zdravstveno stanje se pogoršalo u zagrebačkoj bolnici 'Sestara milosrdnica', tvrde srpski mediji. Prvom likvidatoru klana, neizvjestan je oporavak, pišu srpske Novosti, koje navode kako mu se stanje pogoršalo prije dva dana, kad mu je i pozlilo. Liječnici bolnice bore mu se za život,a i njegov oporavak je neizvjestan.

>> Kalinić spreman otkriti sve o političkoj pozadini ubojstva Đinđića

Kalinić je, otkako je ranjen i smješten u bolnicu, prošao nekoliko operacija, a slučajno ili ne, do pogoršanja njegovog stanja došlo je s najavljenim potpisivanjem sporazuma o međusobnom izručenju građana između Hrvatske i Srbije, pišu Novosti. Iz bolnice službeno nema komentara o Kalinićevom stanju.

Podsjetimo, Kalinića je na jezeru Rakitje pored Zagreba teško ranio drugi odbjegli 'zemunac', Miloš Simović, koji je nekoliko dana nakon toga uhićen na granici između Hrvatske i Srbije. Simović je Kalinića pogodio hicima u trbuh i u prsa. Kalinić je hrvatskim istražiteljima iz bolničke postelje priznao dva ubojstva, ono Ninoslava Konstantinovića i Milana Jurišića, a navodno je pričao o svemu što zna oko likvidacija u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj gori, Nizozemskoj i Španjolskoj.