Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepoznala ga sestra

"Slava Ukrajini!" Otkriven identitet vojnika kojeg su strijeljali Rusi

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini Foto: Afp
Nakon strašne snimke na kojoj su ruske vojne snage eliminirale ukrajinskog vojnika okriven je njegov identitet.

Nakon što se internetom proširila uznemirujuća snimka pogubljenja ukrajinskog vojnika pošto je odbio poslušati rusku vojsku, otkriven je njegov identitet. Radi se o 40-godišnjem Timofiju Šaduri, kojeg je na snimci prepoznala sestra, a to je kasnije potvrdila i ukrajinska vojska.

"Moj bi brat zasigurno bio spreman usprotiviti se Rusima na taj način. On nikada u svom životu nije skrivao istinu i zacijelo to ne bi učinio ispred neprijatelja." rekla je za BBC sestra ubijenog vojnika.

Shaduru je ruska vojska opkolila u blizini Vuhledara, grada u pokrajini Donjeck, a bio je član 30. brigade Konstantin Ostrogski.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrajinci zgroženi Uznemirujuća snimka strijeljanja širi se internetom: Uzviknuo "slava Ukrajini", u njega ispaljen rafal

Pročitajte i ovo Podsjetnik na stradalu i otetu djecu u ratu, postavljen ispred ruske ambasade u Berlinu Ubijeno ih 464 Djeca nestala u ratnom vihoru: Ukrajina ih s okupiranih teritorija vratila 307, u Rusiju deportirano više od 16.000?


Vojnika sa snimke jučer je opkolila ruska vojska te mu naredila da se preda. On ih nije poslušao, nego je nastavio pušiti te je poviknuo "slava Ukrajini", što su mu bile posljednje riječi.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene