Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez mjera

Koronaparty u Beogradu: Otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji prisustvovale tisuće ljudi

Aktualno Galerija +0 Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji Galerija 1/1 >>
Na Savskom trgu u Beogradu održana je svečana ceremonija otkrivanja spomenika jednom od srpskih vladara Stefanu Nemanji. Na trgu su bile tisuće ljudi.

Tisuće ljudi izašle su na Savski trg u Beogradu kako bi obilježile otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji.

Veliki broj građana okupio se nedaleko od zgrade stare Glavne željezničke stanice koja će biti pretvorena u muzej srpske povijesti posvećen Nemanjićima kako bi prisustvovali ovom događaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Donijela ga putnica iz Londona Novi soj koronavirusa potvrđen u još jednoj zemlji u našem susjedstvu: "Pokušavamo izolirati sve kontakte"

Uz predstavnike srpske vlade i goste iz inozemstva, svi su zaboravili da smo usred pandemije koronavirusa. 

Svečanosti na Savskom trgu nazočili su srpski predsjednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsjednik parlamenta Ivica Dačić, ministri u Vladi Srbije, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamjenik gradonačelnika Goran Vesić, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i mnogi drugi, piše Blic.

Pročitajte i ovo Masovno cijepljenje u Srbiji - 1 Čeka se u redovima Cijepili su već tristo tisuća stanovnika: Srbija je četvrta u Europi, a u zalihama imaju još 600.000 doza, građani čekaju u redovima

Na Savskom trgu su bili i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko, predstavnici diplomatskog zbora gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, te predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stojiljković.

Na Trgu je bio postavljen videozid na kojem je pušten film o Stefanu Nemanji, njegovom značaju za Srbiju i nastanku spomenika.

Srbija je u srijedu imala 1839 zaraženih i 20 preminulih osoba. U bolnicama se liječi 4281 pacijent, a njih 164 je na respiratorima. Do sada u je Srbiji ukupno zabilježeno 389.045 zaraženih osoba, preminulo je 3944.

Prije samo tri dana, Srbija je potvrdila da im je stigao novi soj korone. Putnica iz Londona, koja je bila negativna na PCR testu, donijela je tu mutaciju, a njezin suprug je imao teške simptome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene