Srbija je dosad osigurala tri različita cjepiva te su počeli s masovnim cijepljenjem stanovništva. U samo nekoliko dana cijepili su više od tristo tisuća ljudi. Čak se za cjepivo čeka u redovima.

Galerija


Otkako je prošli utorak u Srbiji počelo masovno cijepljenje protiv COVIDA-19, redovi pred centrima za cijepljenje su učestali. I staro i mlado strpljivo stoji u redu kako bi primili jedno od tri cjepiva koja su u Srbiji zasad na raspolaganju: ruski Sputnjik, kineski Sinofarm, te cjepivo američko-njemačkog proizvođača Pfizera.

Vezani članci Pfizer cjepivo, ilustracija Šesti u svijetu i ne planiraju stati: Srbija ugovorila s Pfizerom još 2,3 milijuna doza cjepiva Rusko cjepivo protiv koronavirusa, Sputnjik V Srbija donirala Crnoj Gori dvije tisuće doza ruskog cjepiva

"Ja kad sam vidjela red mislila sam da odustanem, ali tako je dobro organizirano da nismo čekali ni 15 minuta. Vrlo brzo je sve gotovo“, izjavila je umirovljenica Jelena Petrović.

Za cijepljenje se treba prijaviti putem interneta. Zbog velikih gužvi, svaki prijavljeni od danas dobiva određeni termin cijepljenja, te se više ne može cijepiti u bilo koje vrijeme. Prioritet su starije osobe, zdravstveni djelatnici, policija, vojska.

Srbija je cjepivo nabavila s više strana, pa na raspolaganju ima još oko šesto tisuća doza cjepiva. Srbijanske vlasti kažu da se očekuje još šest milijuna. Prvo cjepivo Srbija je dobila u prosincu. Od tada do danas, popela se na prvo mjesto među zemljama okruženja po broju cijepljenih na milijun stanovnika. U europskim razmjerima je četvrta, iza Velike Britanije, Malte i Islanda.