Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška situacija u Srbiji

U Srbiji otkazuju operacije radi nedostatka gaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje u nekim bolnicama u Srbiji je toliko loša da se otkazuju operacije zbog nedostatka osnovnog materijala – gaze.

Najteža situacija je u Općoj bolnici u Pančevu te zdravstvenim centrima Kraljevo i Užice, donosi srpski portal Blic koji prenosi i izjavu ravnatelja Opće bolnice u Pančevu dr. Milana Milića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela

>> Tijekom operacije 'zaboravili' mu izvaditi dvoje škare iz trbuha

>> Operacije pretilih uskoro dostupnije

'Na našem tržištu nema gaze. Jedinom srpskom proizvođaču se ne isplati proizvoditi gaze jer je radi poplava diljem svijeta cijena pamuka skočila. Mi u našoj bolnici dobivamo deset puta manje količine nego što je to potrebno', izjavio je Milić dodavši kako je cijena gaze na tržištu u posljednje vrijeme skočila za oko 120%.

Zbog nestašice gaza u ovim bolnicama otkazane su takozvane 'hladne operacije', odnosno one s kojima se može čekati. Količina gaze kojima bolnice raspolažu dostatna je samo za hitne operacije. Ravnatelji bolnica traže od država da se napravi interventni uvoz gaze kako se ne bi dogodio zastoj u liječenju pacijenata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene