Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sama prijavila otmicu

Oteo i silovao djevojku punih 18 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednu policijsku stanicu u Kaliforniji u SAD-u, ušetala je žena i policiji rekla kako su je prije punih 18 godina oteli, odnosno dok je imala samo 11 godina.

Jaycee Lee Dugard, policiji je ispričala kako su je otele dvije osobe 1991. godine, a trenutno se obavlja DNK analiza, za koju policija vjeruje kako će potvrditi njezinu priču, piše BBC. S tim u vezi, uhićene su i dvije osobe. '99 posto smo sigurni da je to ona', kazao je američkim medijima policijski poručnik Les Lovell iz Ureda šerifa u El Doradu.

Pročitajte i ovo Svjetla na nebu iznad Kalifornije Snimke iz Kalifornije VIDEO Misteriozna vatrena svjetlost snimljena na nebu: "Nisam mogla vjerovati svojim očima" Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina

 

Njezin otmičar, 58-godišnji Phillip Garrido, svih 18 godina držao ju je kao doslovce vlastitu robinju, skrivenu od vanjskog svijeta u šatorima i šupama u svom dvorištu. Monstrum je Jaycee višestruko silovao godinama, a kao posljedica toga ona mu je rodila i dvoje djece, s tim da je prvo rodila sa samo 14 godina. Dvije djevojčice sada imaju 11 i 15 godina, a Garrido je i njih skrivao od očiju javnosti po dvorištu.

Očuh svjedočio otmici

Niti jedna od dviju djevojčica nije vidjela dana škole i živjele su u potpunoj izolaciji čitavo vrijeme, kazao je medijima zamjenik šerifa okruga El Dorado Fred Kollar. Vlasti su stupile i u kontakt s obitelji djevojke te im prenijeli dobre vijesti, a dogovoren je i njihov ponovni susret. 'Ja sam izgubio svaku nadu da ćemo je ponovno vidjeti', kazao je za ABC njezin očuh, Carl Probyn, koji je te davne godine i svjedočio otmici Jaycee Lee, dok je šetala prema autobusnoj stanici u gradiću Meyersu. Probyn je tada opisao kako se njegovoj pastorki približio sivi automobil te kako ju je nepoznata osoba zgrabila i ugurala u vozilo.

'Razgovarala je s mojom suprugom i sjeća se nekih događaja iz djetinjstva. Nadam se da je s njom bilo sve u redu tijekom ovih dugih 18 godina', zaključio je Probyn. Susret Jaycee i njezine majke bio je i radostan i tužan, nakon što je oteta djevojka ispričala stravu koju je proživljavala punih 18 godina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene