Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji

Oteta beba Hrvatice traži se i nakon 50 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za bebom koja je ukradena iz rodilišta u Chicagu prije 50 godina ušla je u svoju najjaču fazu dosad.

49-godišnji Sam Miller iz Dallasa tvrdi kako je upravo on nestala beba Paul Fronczak koju je iz rodilišta 1964. godine, samo dan nakon rođenja, ukrala žena koja se predstavljala kao medicinska sestra u toj bolnici. Ono što je posebno zanimjivo u cijelom tom slučaju je činjenica kako je majka otete bebe Amerikanka hrvatskog podrijetla Dora Fronczak.

Godinu dana nakon otmice bebe, na ulicama Newarka (New Jersey) pronađen je napušten jednogodišnji dječak. Istražitelji su zaključili kako je upravo to oteta beba i vratili su je presretnim roditeljima koji su je odgojili u uvjerenju da je to zaista njihovo dijete.

Ipak, 49-godišnji Paul Fronczak prošle godine je napravio DNK test da se uvjeri je li zaista njihovo dijete, u što je cijelo vrijeme sumnjao, i ispostavilo se da je bio u pravu. On nije njihov sin.

U velikom intervjuu kojeg je dao Barbari Walters, Paul je otkrio rezultate DNK testa i rekao kako mu je glavni cilj pronaći pravog Paula.

'Roditelji su me odgojili i odradili odličan posao. Moram dati sve od sebe da im pomognem pronaći njihova pravog sina, inače neću odraditi dobro posao koji moram napraviti kao dobar sin', izjavio je za ABC.

I tako je istraga opet otvorena. Sam Miller, koji je odrastao u Chicagu, tvrdi kako je upravo on nestala beba. A do nedavno nije ni znao da je posvojen. To je doznao nakon što su počeli njegovi zdravstveni problemi s bubrezima. Otkrio je da nitko u obitelji nije imao tih problema pa je tako i doznao da je usvojen.

Tako je i krenula njegova potraga za pravim roditeljima. A kad je u medijima vidio fotorobot koji pokazuje kako bi Paul danas izgledao, u njemu je prepoznao sebe. Iako papiri posvojitelja dokazuju kako Sam nije Paul, on ide dalje - napravit će DNK analizu nakon koje će razriješiti svoje sumnje.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Pronađena djevojčica nakon pet godina sretne vijesti Pronađena djevojčica koja je nestala prije pet godina: Prepoznali je u dokumentarcu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene