Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor!

OTAC ŠOKIRAN Njegovu kćer s autizmom u školi zatvarali u kavez i fotografirali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo bi za svakog roditelja bio horor, a osobito za oca autistične djevojčice koja zahtijeva posebnu pažnju, te svako ovakvo maltretiranje može ostaviti nepopravljive posljedice na djetetovo psihičko stanje.

Zabrinuti otac iz Cornwalla, Alan Evans, zatražio je u osnovnoj školi svoje 11-godišnje kćeri pristup dokumentima vezanim uz njezin boravak na nastavi. Kako je i ranije bio zabrinut, odlučio je iskoristiti svoje pravo i provjeriti sigurnost svoje djevojčice, koja inače boluje od autizma.

Pročitajte i ovo Provjereno: Centar za autizam Split - 3 Što sad? Smješteni su u vlažnim prostorijama bez prozora, sve ih je više, a sada se javio i novi problem: "Ovo se može nazvati i zlostavljanjem" Djecu liječe opasnom kemikalijom - 3 prošlo godinu dana Institucije ne reagiraju na peticiju da se autističnoj djeci prestanu davati kemikalije: "Zgrozila sam se kad mi je prošlo kroz glavu da to moje dijete pije"

Ono što je otkrio potvrdilo je njegove sumnje da se školsko osoblje ne ponaša dobro prema njegovoj 11-godišnjakinji. Štoviše, maltretirali su je i čak sami arhivirali fotografije curice kako 'u kazni' plače unutar svojevrsnog 'dječjeg kaveza', a na nekim fotografijama se vidi i kako se curica uznemirena i u suzama valja po podu.

Autističnog tinejdžera pronašli zaključanog u kavezu, uhićen par umirovljenika

Ovo bi za svakog roditelja bio horor, a osobito za oca autistične djevojčice koja zahtijeva posebnu pažnju, te svako ovakvo maltretiranje može ostaviti nepopravljive posljedice na djetetovo psihičko stanje. Fotografije je odlučio objaviti zbog toga što smatra da bi školsko osoblje trebalo pod hitno odgovarati za propuste koji su, prema datumima fotografija, počinjeni tijekom 2013. godine.

'Ako je bila uznemirena, trebali su joj pomoći, a ne je kažnjavati, i u potpunosti su pogriješili u svojoj odgojno obrazovnoj ulozi', rekao je Alan. Kako je bilo neobično što su uopće fotografirali djevojčicu i čuvali dokaze, Alan je zaključio kako je sve nalikovalo na neku 'arhivu neposlušnog ponašanja', koju su imali kao 'dokaz o nepristojnom ponašanju učenice'.

Šok u Australiji: Škola napravila kavez za učenika s posebnim potrebama

Čim je pronašao fotografije ispisao je kćer iz škole.

'Svi znaju da djeca s autizmom imaju probleme s ponašanjem i govorom, ali mislio sam da je ovakav odnos prema njima iskorijenjen prije nekoliko desetljeća', kaže Alan koji je rekao da se do objave fotografija nitko nije htio ozbiljnije pozabaviti cijelim slučajem i da nije došlo do istrage o svemu.

Škola je, nakon što je priča postala javna, zamijenila osoblje i trenutačno je pod posebnim mjerama opreza i kontrolama, dok se ne utvrde krivci za maltretiranje bolesnog djeteta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene