Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nasljednik Osame bin Ladena planira teroristički napad na London, informacija je to, kako tvrde pojedini britanski mediji, iz povjerljivih izvora.


Nedugo nakon što je zasjeo na čelo najpoznatije svjetske terorističke organizacije, Saif al-Adel želi osvetiti smrt svojeg bivšeg šefa, piše tabloid Daily Mail.  'Naš novi vođa ima velike planove za London. On vjeruje da je Velika Britanija kralježnica Europe i zbog toga mora biti slomljena', rekao je glasnogovornik talibana Ehsanullah Ehsan. 

>> Al Qaida objavila mete odmazde zbog ubojstva Osame bin Ladena

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama''

>> Al-Qaida nije dugo bila obezglavljena: Poznat je nasljednik Bin Ladena!

Vodeći ljudi talibana i Al - Qaide sastali su se na pakistanskoj granici kako bi usuglasili novu ulogu za 51-godišnjeg al-Adela, koji je svojevremeno bio Bin Ladenov šef osiguranja, piše Daily Mail.

Kako bi se razina sigurnosti podigla na najviši stupanj, britanska je prometna policija prvi put dobila dozvolu za nošenje oružja u vlakovima, stanicama i metroima. Britanci strahuju da se ne bi ponovio napad sličan onom u Mumbaiju 2008. godine, kada je poginulo 200 ljudi, tako da ulažu maksimalne napore da zaustave svaki mogući pokušaj napada.