Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na udaru Pakistan

Al Qaida objavila mete odmazde zbog ubojstva Osame bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik talibanskog pokreta u audio izjavi je najavio osvetu te naveo sljedeće mete njihovih napada.

Glasnogovornik talibana Ahsanullah Ahsan u poruci kaže da slijedi odmazda te da će Pakistan postati prva meta napada talibana zbog ubojstva Osame bin Ladena, piše AP.

Pročitajte i ovo Maryam, Kabul Život u Afganistanu Tužna godišnjica za sve žene - Talibani im uskratili prava, zabranili školovanje: "Ali naši umovi se ne mogu ograničiti" Slika nije dostupna Pokušali preuzeti nadzor Al-Zavahiri doveo SAD do bin Ladena?

Obrušio se i na SAD i rekao kako se ne bi trebali hvaliti ubojstvom Osame jer su ga lovili posljednjih deset godina. 'Mi smo svoj cilj ostvarili u roku od tri mjeseca, dok je Amerika progonila Osamu gotovo deset godina. Osama je krenuo putem mučeništva i njegova je želja ispunjena'.

SAD će, kaže glasnogovornik, biti druga meta napada. 'Za osvetu za mučeništvo šeika Osame, premijer Gilani, zapovjednik vojske Kayani i predsjednik Zardari su na našoj listi', stoji u tonskoj izjavi glasnogovornika Al Qaide.

>> Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

'Bivšu premijerku Bhutto mi smo ubili u prosincu 2007. godine. Poslali smo bombaša samoubojicu i ubili je nakon tromjesečnog planiranja. Amerika se ne treba hvaliti ubojstvom Osame. Mi smo svoj cilj ostvarili u roku od tri mjeseca dok je Amerika progonila Osamu gotovo deset godina. Osama je krenuo putem mučeništva i njegova želja je ispunjena', dodaje se. Još uvijek je nejasno kako će se snage odane bin Ladenu postaviti prema 150 tisuća američkih vojnika u Afghanistanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene