Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosad smo se zgražali nad barbarizmima džihadista Islamske države nad drugima, no ovaj put, jedna skupina pobunjenika, odlučila je ISIS-u vratiti istom mjerom.


Pobunjenička skupina Jaysh Al-Islam, napravila je propagandni video u kojem njihovi borci, obučeni u narančasta odijela, obavljaju smaknuće boraca Islamske države, koji su obučeni u crno. Morbidna ironija leži u tome, što je svijet više puta bio zgrožen videima smaknuća u kojima je uloga bila obratna - džihadisti u crnom ubijaju civile, novinare, zarobljenike, koji su obučeni u narančasta odijela.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Islamsku državu financira 40 zemalja, među njima i članice G20' Slika nije dostupna RUSI UNIŠTILI POLOŽAJE ISIS-a OKO PALMIRE U posljednja 2 dana bombardirano 237 ciljeva

Desetak džihadista smaknuto je pred kamerama, točnije njih 13, a "Vojska islama", kako samu sebe naziva spomenuta teroristička skupina, spoj je oko 60 pobunjeničkih frakcija u Siriji i broji oko 25.000 boraca.

ZLO OPET NA VIDEU: Džihadisti izrešetali troje dužnosnika u 'drive-by' pucnjavi

"Allah nije napravio bolest, a da za nju nije napravio i lijek", rekao je prije smaknuća zapovjednik te skupine, dok džihadisti u okovima kleče ispred njihovih krvnika, prenosi Daily Mail. Donedavno, situacija je bila isključivo obratna.

Taj "propagandni" video, traje čak 19 minuta i u njemu su prikazana lica svih 13 džihadista, a prije smaknuća su dobili i posljednje piće. Smaknuti su hicem iz pumperice iz neposredne blizine u potiljak.

Foršpan tog videa možete pogledati OVDJE, a iako ne prikazuje smaknuće i nema prijevod, nije teško shvatiti da je riječ o osveti sirijskih pobunjenika za zločine ISIS-a.

U travnju 2015. godine, ista je skupina objavila i video njihove vlastite vojne parade, u kojoj je sudjelovalo 1700 vojnika, mnoštvo tenkova i specijalnih postrojbi iz njihovih vlastitih redova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook