Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemirujući sadržaj

ZLO OPET NA VIDEU: Džihadisti izrešetali troje dužnosnika u 'drive-by' pucnjavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu je ozlijeđeno još nekoliko osoba, redom visoki državni dužnosnici te najmanje jdan civil koji se nalazio u neposrednoj blizini eksplozije auto bombe.

Da su napadi u Francuskoj i Tunisu samo početak napada koje priprema i namjerava izvršiti džihadistička skupina samoproglašene Islamske države dokazuje najnovija snimka napada na suce koji su sudili u slučajevima bombaških napada ove zloglasne skupine u Egiptu.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku

Video napada objavljen je samo nekoliko sati nakon što je autobombom napadnut jedan od egipatskih tužitelja, Hisham Barakat, piše Daily Mail.

Bivši egipatski predsjednik Muhamed Mursi osuđen na smrt

Barakat je bio jedan od tužitelja na slučaju bivšeg egipatskog predsjednika Mohammeda Morsija koji je svrgnut u vojnom udaru 2013., a egipatski ga je sud osudio na smrtnu kaznu zatvora.

Iako je prema inicijalnom izvješću pravnik Hisham Barakat pri napadu zadobio tek lakše ozlijede, poslije podne stigla je obavijest da je preminuo u bolnici zbog teških tijelesnih ozlijeda. Prema neslužbenim informacijama, za napad je odgovorna džihadističkla skupina IS-a.

Prilikom eksplozije izgorjelo je desetak okolnih automobila. Napad se dogodio na putu od ureda do kuće tužitelja Bakarata u Heliopolisu, predgrađu Kaira.

Al-Sisi želi ujedinjene arapske snage u borbi protiv IS-a

U napadu je ozlijeđeno još nekoliko osoba, redom visoki državni dužnosnici te najmanje jdan civil koji se nalazio u neposrednoj blizini eksplozije auto bombe.

Nekoliko sati nakon ekspolozije od čijih je posljedica smrtno stradao tužitelj Bakarat, džihadisti su objavili još jedan video navodnog napada.

Video prikazuje približavanje automobila u kojima je nekoliko boraca samoproglašene Islamske države s teškom artiljerijom, automobilu za sada neutvrđenog porijekla.

Nakon jurnjave, džihadisti su izvadili strojnice i mahnito krenuli pucati prema automobilu. Istraga je pokazala kako objavljeni video prikazuje napad koji se prošlog mjeseca dogodio u al-Arishu, samo nekoliko sati nakon što je bivši egipatski predsjednik Morsi osuđen na smrt. U napadu je smrtno stradalo troje ljudi, a u automobilu se nalazila skupina koja je sudjelovala kao dio tužiteljstva u slučaju bivšeg predsjednika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene