Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala 2015. u Njemačkoj

Novi obrat u slučaju osumnjičenika za nestanak i smrt Madeleine McCann: Povezuje se ga se s nestankom još jedne djevojčice, otkrivene stravične poruke koje je pisao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački tužitelji ponovno otvaraju istragu za neriješeni nestanak petogodišnje djevojčice Inge Gehricke u šumi u njemačkoj 2015. godine. U vezi s njenim nestankom istražuju 43-godišnjeg Nijemac, osumnjičenika i za nestanak Madeleine McCann. Istraga o nestaku Inge Gehricke otvara se nakon što su otkrivene stravične poruke koje je osumnjičeni slao svom prijatelju.

Glavnog osumnjičenog za nestanak Madeleine McCann, 43-godišnji Nijemac, njemački istražitelji dovode u vezu s nestankom još jedne djevojčice, petogodišnje Inge Gehricke koja je u Njemačkoj nestala 2015. godina, osam godina nakon što se izgubio svaki trag Madeleine McCann, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja Mostarski Bruce Lee Misterija Nestao Bruce Lee iz Mostara: ''Sumnjam na dvojicu. Jean-Claude Van Damme ili Jackie Chan. Trećeg ne vidim''

Gehricke je nestala oko 50 kilometara od Berlina tijekom obiteljskog izleta, a njezin je nestanak 2. svibnja 2015. godine prijavljen 77 kilometara od Neuwegerslebena, mjesta u kojem je tada osumnjičeni imao kuću.

Tužitelji u obližnjem Stendalu potvrdili su da je otvorena preliminarna istraga koja će pokazati je li on umiješan i u slučaj nestanka petogodišnjakinje u Njemačkoj, prenosi Daily Mail.

U dokumentima do kojih je došao njemački Spiegel stoji da je osumnjičeni 43-godišnjak u razgovoru na internetu 2013. godine napisao da mašta o otmici i seksualnom zlostavljanju djeteta. Navodno je u poruci jednom poznaniku napisao da ''želi uhvatiti i danima koristiti nešto malo'', nakon čega najbolje ''uništiti dokaze''.

Uskoro bi mogao na slobodu?

Nijemac kojeg se sumnjiči da je oteo i ubio Madeleine McCann osuđen je zbog preprodaje droge, a dok je služio tu kaznu osuđen je i za silovanje 72-godišnjakinje.

Pravni stručnjaci tvrde da bi u nedjelju mogao biti pušten iz zatvora. Naime, on je uhićen u Milanu na temelju europskog uhidbenog naloga zbog silovanja Amerikanke (72).

Dok je već bio u zatvoru zbog droge, prošle godine je osuđen na sedmogodišnju kaznu zatvora zbog tog zločina, na što se žalio, tvrdeći da je njegovo izručenje iz Italije u Njemačku bilo nezakonito.

Njemački pravni stručnjaci kažu da to znači da je na rubu da dobije uvjetni dopust jer je odslužio dvije trećine kazne za preprodaju droge i najranije bi na slobodu mogu u nedjelju. Istražitelji mahnito traže još dokaza kako bi ga se zadržalo iza rešetaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene