Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio ga DNK test

Osuđenik na smrt oslobođen nakon 15 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damon A. Thibodeaux, star 38 godina, oslobođen je smrtne kazne nakon što je utvrđeno da je pogrešno osuđen za ubojstvo i silovanje 14-godišnje nećakinje 1997. godine.

Sud u Louisiani izvijestio je kako je DNK test oslobodio Damona optužbi, nakon čega je proglašen nevin, piše AP. Do obrata je došlo jučer, nakon što je Damon u zatvoru proveo čajk 15 godina i čekao smrtnu kaznu.

Pročitajte i ovo Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima Ilustracija Poslali oštru poruku Iran pogubio četvoricu muškaraca: Bili su špijuni Mossada koji su planirali terorističke napade?

Bio je proglašen krivim za silovanje i ubojstvo 15-godišnje nećakinje Crystal Champagne. Oslobođeni Damon u izjavio je kako je vrlo zahvalan sudu i kako se ponovno, kao nevin i slobodan čovjek, veseli životu.

>> UN traži zaustavljanje pogubljenja osuđenika u SAD-u

Thibodeaux je bio osuđen isključivo na osnovi svojeg priznanja nakon deveterosatnog ispitivanja. No, analiza izvršena na zahtjev tužitelja i odvjetnika osporila je taj zaključak jer je iznuđeno priznanje bila jedina stvaka na temelju koje je donesena presuda.

Od 2000. godine, u Lousianu je šestero ljudi na temelju rezultata DNK testa oslobođeno smrtne kazne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene