Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostavka izraelskog ministra zbog rata s Libanonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan član izraelske vlade dao je ostavku i time je nastala prva pukotina u vladi premijera Ehuda Olmerta nakon objavljivanja nepovoljnoga izvještaja o lanjskome izraelsko-libanonskome ratu.

Najavivši ostavku, ministar bez lisnice Eitan Cabel rekao je na konferenciji za novinare: "Ne mogu sjediti u vladi kojoj je na čelu Ehud Olmert".

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

U ponedjeljak je vladina istraga optužila Olmerta i njegovu vladu da su loše prosuđivali kad su izdavali naredbe i vodili prošlogodišnji rat u Libanonu.

Eitan Cabel je odan ministru obrane Amiru Peretzu i prvi je član vlade koji je odstupio nakon toga izvještaja, a još se ne zna hoće li ga tko slijediti.

Olmert je rekao da on neće odstupiti unatoč velikoj nepopularnosti. Iako povjerenstvo koje je vodilo istragu nije preporučilo njegovu ostavku, izvještaj ga proglašava krivim za neuspjehe u tom ratu.

U četvrtak Olmerta čeka sljedeći izazov. Tada će protivnici i slijeva i zdesna organizirati prosvjed u Tel Avivu i tražiti njegovu ostavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene