Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon samo 20 mjeseci staža

Osramoćenom Wulffu mirovina od 199.000 eura na godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši njemački predsjednik Christian Wulff primat će do kraja života mirovinu od 199.000 eura na godinu, unatoč sramotnom odlasku s dužnosti nakon samo 20 mjeseci provedenih na položaju šefa njemačke države.

Wulff (52) dao je 17. veljače ostavku jer je, kao je rekao, izgubio povjerenje njemačkog naroda nakon financijskog skandala. Bio je to politički udarac kancelarki Angeli Merkel koja ga je poduprla 2010. kada je zamijenio Horsta Koehlera, koji je također odstupio prije isteka mandata.

Njemački mediji vodili su oštru raspravu o tome zaslužuje li Wulff mirovinu koja je pet puta veća od prosječne plaće i više od 16 puta veća od prosječne mirovine u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Umirovljenik Siromaštvo na svakom koraku Nakon što potroše na hranu, umirovljenici nemaju gotovo ništa: "Ako šparam cijeli mjesec, ostanu mi dva, tri eura"

>> Njemački predsjednik podnio ostavku

Prije nego što je došao na čelo države, Wulff se deklarativno zalagao za smanjenje mirovine bivših predsjednika. No, nakon što je odstupio s dužnosti o tom se pitanju više nije izjašnjavao.

Njemački ga mediji istodobno pozivaju da odbije mirovnu na koju po zakonu ima pravo svaki predsjednik koji odstupi zbog zdravstvenih ili političkih razloga.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene