Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korupcijski skandal

Njemački predsjednik podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački predsjednik Christian Wulff podnio je ostavku nakon što je izbio korupcijski skandal u kojem u kojem je on optužen za zloporabu položaja.

Wulff je podnio ostavku nakon što je tužiteljstvo u Hannoveru najavilo da će zatražiti ukidanje predsjednikovog imuniteta. Tužiteljstvo je izjavilo kako postoje indicije o neprimjerenoj povezanosti Wulffa sa velikim njemačkim poduzetnicima, piše The Guardian.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!"

Njemačka kancelarka Angela Merkel otkazala je posjet talijanskom premijeru Mariju Montiju zbog izvanredne situacije u zemlji.

Wulff, inače član Kršćanske demokratske unije pod vodstvom Angele Merkel, je u govoru prilikom podnošenja ostavke izjavio da je 'uvijek postupao sukladno zakonu', ali je ipak priznao kako je napravio nekoliko 'grešaka'.

Ustvrdio je kako je izgubio povjerenje njemačkog naroda, te dodao da Njemačka treba 'predsjednika koji će se moći posvetiti državnim i međunarodnim izazovima'.

Wulff je osumnjičen da je u nekoliko navrata dobio sumnjive pozajmice od bogatih prijatelja poduzetnika, koji su također i plaćali negove boravke u luksuznim hotelima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene