Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

NAKON SMJENE MINISTRA

Puca joj rasklimana premijerska fotelja? Liz Truss gotovo nitko više ne vjeruje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam od deset osoba u Britaniji ne podržava trenutnu vladu, pokazala je anketa YouGov u utorak, dok se zemlja nosi s ekonomskom krizom pojačanom sada napuštenim nastojanjima premijerke Liz Truss da provede radikalne porezne reforme.

Anketa je pokazala da 77 posto Britanaca ne odobrava vladu konzervativaca, što je najviši postotak neodobravanja u 11 godina, pokazali su rezultati.

YouGov je također rekao da devet od deset Britanaca, ili 87 posto anketiranih, misli da vlada loše upravlja ekonomijom, što je udarac za stranku koja se povijesno hvalila svojim rezultatima u fiskalnoj disciplini.

Druga istraživanja javnog mnijenja pokazala su također opadajuću podršku Konzervativnoj stranci u proteklim tjednima nakon što je plan o smanjenju poreza šokirao ulagače, uzrokujući tolika previranja na tržištu obveznica da je središnja banka morala intervenirati.

Uoči vikenda premijerka Liz Truss smijenila je ministra financija Kwasi Kwartenga, koji je svojim kontroverznim planom o smanjenju poreza bogatima, a velikom zaduživanju države izazvao poremećaje na britanskim financijskim tržištima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRITANSKA PREMIJERKA Nije ni sjela u premijersku fotelju, a već se suočava s velikim problemima: Liz Truss u jednoj stvari nadmašila i Johnsona

Pročitajte i ovo Premijerke u Europi europska politička scena Šefica britanske vlade postala je nova članica u ekskluzivnom klubu: Tko su europske premijerke?

Novi ministar financija Jeremy Hunt najavio je povećanje poreza i veću kontrolu javnih financija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene