Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike poplave i štete

Snažne oluje pogodile Španjolsku i Portugal: Najmanje osmero mrtvih, tisuće bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije snažne oluje pogodile su Španjolsku i Portugal jedna za drugom u protekla tri dana i usmrtile najmanje osam osoba te izazvale velike poplave i štete.

U andaluzijskom gradu Granadi muškarac je poginuo pri pokušaju da prijeđe nabujalu rijeku u svojem autu, a službe su uspjele izvući tijelo surfera u pokrajini Huelva na jugozapadu Španjolske, objavile su nadležne vlasti u subotu. Ranije su agencije prenijele da je 32-godišnja Južnokorejka umrla u subotu od posljedica ozljeda pošto su na nju tijekom jakog naleta vjetra pale krhotine s jedne zgrade u središtu Madrida.

Dolazak oluje Fabien u subotu donio je novi krug snažnih vjetrova i obilne kiše u regiji, slično kao oluja Elsa koja je pogodila Iberski poluotok u srijedu. U petak je jedna osoba poginula u klizanju tla u pokrajini Asturias, a druga kada se na nju urušio zid kuće u Galiciji. Treću su osobu odnijele vode u pokrajini Castilla y Leon, kazala je glasnogovornica.

Na pučini na jugoistoku Francuske muškarac je nestao u Sredozemnom moru nakon pada s jedrilice u petak, a drugi jedriličar je spašen. U Portugalu je jedan muškarac poginuo u mjestu Montijo blizu Lisabona u četvrtak pošto se stablo srušilo na njegov kamion.

Drugi muškarac poginuo je u u mjestu Castro Daire na sjeveru Portugala kada se srušila njegova kuća, objavile su vlasti. Portugalska civilna zaštita rekla je da obilne kiše i jaki vjetrovi ruše drveće te izazivaju poplave i štete na infrastrukturi.

Više od 250 osoba evakuirano je iz sela u središnjem Portugalu u subotu zbog nabujalih rijeka, objavila je portugalska novinska agencija Lusa. EDP, najveći opskrbljivač u Portugalu, objavio je u petak da su tisuće ljudi bile bez struje zbog šteta na instalacijama koje je izazvalo olujno nevrijeme. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene