Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trotjedna okupacija vladine zgrade

Oregon: Prekinuta okupacija rezervata, jedna osoba poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braća Ammon i Ryan Bundy, predvodnici trotjedne okupacije američkog nacionalnog rezervata u Oregonu, uhićeni su u utorak zajedno s četvoricom svojih pritaša, a u sukobu prosvjednika s policijom jedna je osoba ubijena, izvijestio je u srijedu ujutro FBI.

Akciju uhićenja u utorak poslijepodne pokrenuli su FBI i državna policija u Oregonu. Jedna je osoba poginula, a FBi navodi da nije riječ o policijskom službeniku, prenosi postaja NBC News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Korupcijski skandal? Velika afera trese ovu državu: Istražitelji oduzeli mobitele čak i gradonačelniku Aerodrom u Hamburgu SRETAN KRAJ VIDEO Okončana talačka kriza u zračnoj luci, naoružani muškarac se predao: "Čini se da je dijete neozlijeđeno"

CNN je izvijestio da je u pucnjavi tijekom uhićenja Ryan Bundy ranjen.

Riječ je o skupini naoružanih muškaraca koji su od početka siječnja u zabačenom dijelu Oregona, u rezervatu Malheur, zauzeli vladinu zgradu kao znak potpore dvojci rančera kojima su određene zatvorske kazne zbog podmetanja požara.

Prosvjednici su isticala kako ne žele nasilan sukob, ali nisu se odazvali na poziv lokalnog šerifa da napuste objekt.

Skupinu su predvodila braća Bundy, čiji je otac 2014. već bio u sličnoj opsadi zbog raspolaganja državnom zemljom.

Od početka stanje u rezervatu je pratio FBI, a cijeli je slučaj na noge dignuo i desničarske aktiviste koji su se protivili uplitanju vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene