Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Braća Ammon i Ryan Bundy, predvodnici trotjedne okupacije američkog nacionalnog rezervata u Oregonu, uhićeni su u utorak zajedno s četvoricom svojih pritaša, a u sukobu prosvjednika s policijom jedna je osoba ubijena, izvijestio je u srijedu ujutro FBI.


Akciju uhićenja u utorak poslijepodne pokrenuli su FBI i državna policija u Oregonu. Jedna je osoba poginula, a FBi navodi da nije riječ o policijskom službeniku, prenosi postaja NBC News.

Vezani članci Doc. dr. sc. Špiro Janović iz Zavoda za krizne situacije (Foto: Dnevnik.hr) Dobili smo objašnjenje: Kakva psihologija stoji iza oca koji je prijetio da će u zrak dignuti vlastitu djecu? Zgrada u kojoj je muškarac priveden zbog obiteljskog nasilja (Foto: Miranda Cikotić(PIXSELL) Stanovnici Kaštel Lukšića u šoku nakon neprospavane noći: "Da sustav radi svoj posao, ovo se moglo izbjeći"

CNN je izvijestio da je u pucnjavi tijekom uhićenja Ryan Bundy ranjen.

Riječ je o skupini naoružanih muškaraca koji su od početka siječnja u zabačenom dijelu Oregona, u rezervatu Malheur, zauzeli vladinu zgradu kao znak potpore dvojci rančera kojima su određene zatvorske kazne zbog podmetanja požara.

Prosvjednici su isticala kako ne žele nasilan sukob, ali nisu se odazvali na poziv lokalnog šerifa da napuste objekt.

Skupinu su predvodila braća Bundy, čiji je otac 2014. već bio u sličnoj opsadi zbog raspolaganja državnom zemljom.

Od početka stanje u rezervatu je pratio FBI, a cijeli je slučaj na noge dignuo i desničarske aktiviste koji su se protivili uplitanju vlade. (Hina)