Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Braća Ammon i Ryan Bundy, predvodnici trotjedne okupacije američkog nacionalnog rezervata u Oregonu, uhićeni su u utorak zajedno s četvoricom svojih pritaša, a u sukobu prosvjednika s policijom jedna je osoba ubijena, izvijestio je u srijedu ujutro FBI.


Akciju uhićenja u utorak poslijepodne pokrenuli su FBI i državna policija u Oregonu. Jedna je osoba poginula, a FBi navodi da nije riječ o policijskom službeniku, prenosi postaja NBC News.

Vezani članci Talačka kriza u Francuskoj - 2 Naoružani muškarac drži taoce u banci: "Znamo da je radikaliziran i da ima ozbiljnu psihijatrijsku bolest” Talačka kriza u Ukrajini Talačka kriza u Ukrajini: Naoružani muškarac zaplijenio autobus s 20 ljudi, traži da se više dužnosnika i svećenike proglasi teroristima

CNN je izvijestio da je u pucnjavi tijekom uhićenja Ryan Bundy ranjen.

Riječ je o skupini naoružanih muškaraca koji su od početka siječnja u zabačenom dijelu Oregona, u rezervatu Malheur, zauzeli vladinu zgradu kao znak potpore dvojci rančera kojima su određene zatvorske kazne zbog podmetanja požara.

Prosvjednici su isticala kako ne žele nasilan sukob, ali nisu se odazvali na poziv lokalnog šerifa da napuste objekt.

Skupinu su predvodila braća Bundy, čiji je otac 2014. već bio u sličnoj opsadi zbog raspolaganja državnom zemljom.

Od početka stanje u rezervatu je pratio FBI, a cijeli je slučaj na noge dignuo i desničarske aktiviste koji su se protivili uplitanju vlade. (Hina)