Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu iznijeli zahtjeve za napuštanje objekta

Prosvjednici u SAD-u zauzeli zgradu federalne vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizaran prosvjed u američkoj saveznoj državi Oregon.

Naoružani prosvjednici zauzeli su zgradu Utočišta za divlji život, koja je u vlasništvu federalne vlasti u američkoj saveznoj državi Oregon, optužujući da su nepravedeno kažnjeni njihovi kolege farmeri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Buknuo požar SAD: Iskliznuo vlak s naftom, evakuirana škola Slika nije dostupna Trotjedna okupacija vladine zgrade Oregon: Prekinuta okupacija rezervata, jedna osoba poginula

Jedan od prosvjednika je Ammon Bundy, 40-godišnji sin farmera iz Nevade Clivena Bundy, koji je dobro poznat po antivladinim aktivnostima.

U razgovoru za CNN nekoliko su ga puta pitali što on i prosvjednici žele, a on je nejasno odgovara da žele da federalna vlast obnovi ustavna prava ljudi.

'Ovo utočište – bilo je destruktivno ljudima ove zemlje i ljudima koji žive na ovom području. Ljudi moraju biti svjesni da smo postali sustav u kojem Vlada polagano oduzima, koristi i brani ljuska prava i to radi protiv ljudi', rekao je Bundy.

Skupina se nalazi u zgradi federalne vlasti koja je središte utočišta za divlji život, a prvotno su se okupili ispred zgrade kako bi prosvjedovali u znak podrške Dwightu i Stevenu Hammondu, koji su osuđeni za podmetanje požara. Osuđeni su za podmetanje požara kako bi prikrili krivolov, a oni tvrde da su ga izazvali kako bi spalili korov.

U zgradu u koju su provalili prosvjednici nije bilo državnih zaposlenika. Nisu kazali kada namjeravaju napustiti zgradu niti koji su uvjeti da to učine.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene