Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pozitivne učinke orašastog voća ne treba posebno naglašavati. Pomažu da lakše zaspemo, čuvaju kosti, jačaju imunitet, pomažu u razvoju moždanih funkcija. Američki znanstvenici dokazali su i da pomažu muškoj potenciji.


Kalij, magnezij, fosfor, željezo, samo su dio su dugačke liste nutrijenata koje sadrže orasi. Američki stručnjaci usredotočili su se na omegu 3 i dokazali da šaka do dvije oraha na dan pomaže muškom libidu.

Vezani članci Krpelj, ilustracija Opasni nametnici koji vrebaju iz zelenila: Epidemiologinja otkrila na što treba posebno paziti i koji od njih mogu uzrokovati teške bolesti Lokalni izbori, ilustracija Kako će se glasati u drugom krugu i kome ide konačna pobjeda u četiri velika grada? Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivne projekcije

>> Zašto treba češće jesti orahe?

'Nakon 12 tjedana studije možemo govoriti o pozitivnim učincima oraha na muški libido, pokretljivost i broj spermija', rekla je Wendie Robbins, profesorica.

U istraživanju je sudjelovalo 117 muškaraca, koji su svakoga dana jeli 75 grama oraha. '75 grama nije puno, ali i tako možemo donekle riješiti probleme. I muškarci imaju problema s potencijom, premalo se priča o tome. Ovime smo napravili jedan korak naprijed', kazala je profesorica Catherine Carpenter.

'Nikad nisam sudjelovao u nečem sličnome, ali jednog dana i ja želim imati obitelj, nikad se ne zna, možda orasi budu korisni', rekao je Brandon Holliwell, jedan od sudionika istraživanja.

Sljedeći je korak, najavljuju znanstvenici, istraživanje kako pomoći neplodnim parovima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.