Možda jesmo jeftiniji od nekih konkurentskih turističkih destinacija, ali ima i onih koji su jeftiniji od nas.


Kad govorimo o ljetovanju, Bugarska vam možda i nije prva destinacija koja će vam pasti na pamet, no uskoro bi se i to moglo promijeniti. Ova crnomorska zemlja jučer je u Velikoj Britaniji proglašena najjeftinijom europskom destinacijom.

Vezani članci Turisti u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Planirate otići na ljetovanje? Izračunali smo koliko ćete platiti 7-dnevni odmor u Hrvatskoj, a koliko kod naših najvećih konkurenata Slika nije dostupna Jesmo li postali preskupi turistima? Ministar Capelli poručuje – Hrvatska nikako ne smije spuštati cijene

Odmarališta na crnomorskoj obali nude najjeftinije ponude što se tiče osnovnih stvari na koje turisti troše novac - obroci, kava, pića i preparati poput krema za sunčanje, piše Daily Mail.

Partijanje od 0 do 24? Novi Zakon nema ništa protiv

Do ovog zaključka došli su istraživanjem koje se bazira na potrošačkoj košarici deset osnovnih proizvoda - šalica kave, boca domaće piva, limenka Coca-Cola, boca mineralne vode, krema sa sunčanje faktora 15, repelent protiv insekata, britanski tabloid, jelo od dva slijeda za dvije osobe te jelo od tri slijeda i s bocom vina za dvije osobe. Sve to u Bugarskoj košta 37,39 funti.

Bugarska bi tako najviše mogla profitirati od stabilne funte, što se tiče gostiju iz Velike Britanije, a veliku ulogu tu igra i inflacija u Bugarskoj.

Druga najjeftinija destinacija za Britance je španjolska Costa del Sol , a najskuplji im je talijanski Sorrento.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook