Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Totalno drukčiji od drugih

On nikada neće biti papa: Svećenik kakvog niste upoznali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Don Andrea Gallo, talijanski svećenik, kojeg u domovini doživljavaju kao odvjetnika LGBT zajednice, nedavno je izjavio kako bi papa homoseksualac bio 'nešto prekrasno'.

Don Andrea Gallo je 85-godišnji svećenik, utemeljitelj je i vođa zajednice San Benedetto u Genovi. Da kojim slučajem postane novi papa,  kaže kako bi 'otpustio sve svećenike i propovijedao Evanđelje na ulici'. To je samo jedna u nizu njegovih izjava, koje baš i nismo imale prilike čuti od nekog svećenika. Nnjegova Facebook stranica dosad 'zaradila' više od 95.000 lajkova,

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Ilustracija (Foto: AFP) 6 mjeseci uvjetno Francuski kardinal osuđen jer nije reagirao na optužbe za seksualno zlostavljanje

No, baš zato ili usprkos tome on je totalno drugačiji od drugih. Prije četiri godine sudjelovao je u gay Povorci ponosa u Genovi, a 2011. godine talijanska mu je LGBT organizacija dodijelila nagradu ' Osoba godine'.

'Da postanem Papa otpustio bih sve svećenike i propovijedao Evanđelje na ulici'

Njegovi su mu brojni fanovi  nedavno otvorili čak nekoliko novih stranica, vezanih uz aktualni izbor novog pape i jasno kažu 'Don Andrea Gallo PAPA'.

U razgovoru za talijansku radio postaju 24 otvoreno je i 'bez dlake na jeziku' komentirao odlazak Benedikta XVI. i izbor novog pape. .

Papa homoseksualac bio bi stvarno divna stvar. Svi su ljudi jednako Božja djeca, to je sama bit Evanđelja, svi smo mi sinovi i kćeri istoga Boga'.

U razgovoru za talijansku radio postaju, koji su prenijeli brojni mediji, ovaj je neobični svećenik otkrio i kako je i njega, dok je bio mladi svećenik, pokušao seksualno napastvovati jedan biskup. Na pitanje što bi on učinio kada bi postao papa, don Gallo kaže kako bi 'otpustio sve svećenike' i propovijedao kršćanstvo - na ulici.

Don Gallo za žene svećenice i otvorenu homoseksualnost, kardinali favoriti u anti-gay raspoloženju

Za raniji odlazak Benedikta XVI s papinske dužnosti također je imao specifičan odgovor.

'Papina ostavka daje nadu da se Crkva otvara prema mogućnosti promjene celibata, osude i kažnjavanja pedofilije, te prema gay parovima i razvedenima. Svećenik ili svećenica homoseksualac bili bi slobodni izraziti vlastiti identitet i seksualnost, jer se ona u suprotnom suzbija i prerasta u pedofiliju.'

Gallo bi dopustio i ženama da postanu svećenice, jer vjeruje kako su 'žene jednakovrijedne muškarcima'. No, prema svemu sudeći, novi će papa biti anti-gay raspoloženja i uvjerenja, smatra.  Primjerice, jedan od favorita, kardinal Peter Turkson, koji dolazi iz Gane, branio je zakon pod nazivom ' Ubij gaya', opravdavajući to na način kako je takvo ponašanje 'dio afričke kulture'. Još jedan kardinalski favorit, nadbiskup Milana Angelo Scola, osuđuje homoseksualnost, baš kao i pobačaj, te feministički pokret. 

 

Inače, don Andrea Gallo posato je poznat i van granica Italije nakon objavljivanja videa s proslave godišnjice  zajednice San Benedetto al Porto u Genovi, kad je zdušno s vjernicima otpjevao 'Bella Ciao'. Poznata je to pjesma talijanskih partizana i antifašista, a posebno draga tom neobičnom svećeniku, jer naravno da je don Andrea Gallo i sam kao partizan sudjelovao u II. Svjetskom ratu. 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene