Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ispaljuju rakete na civile''

Sirene za uzbunu oglasile se u Tel Avivu: Nakon ubojstva čelnika Islamskog džihada Palestinci odgovorili raketnim napadima

Raste broj mrtvih u sve žešćim izraelsko-palestinskim sukobima (Foto: AFP)
Raste broj mrtvih u sve žešćim izraelsko-palestinskim sukobima (Foto: AFP) Foto: Afp
Jedan od čelnika Islamskog džihada i njegova supruga ubijeni su u izraelskom zračnom napadu. Palestinska militantna organizacija ispalila je nekoliko raketa na Izrael.

Sirene za uzbunu zbog zračne opasnosti oglasile su se u Tel Avivu u utorak ujutro nakon što su jedan od čelnika palestinske militantne organizacije Islamski džihad i njegova supruga ubijeni u izraelskom zračnom napadu.

"Islamski džihad u Gazi neselektivno ispaljuje rakete na civile širom Izraela", objavila je izraelska vojska na svom Twitteru.

"Obranit ćemo građane", dodaje se.

Palestinske militantne skupine ispalile su nekoliko raketa na Izrael iz Pojasa Gaze. Projektile je presreo izraelski proturaketni sustav Željezna kupola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odveli ga u sklonište Zbog uzbune zaštitari sklanjali Netanyahua s pozornice, Izrael uzvratio udarac i napao Gazu

Pročitajte i ovo U eksploziji u Gazi poginula dvojica palestinskih policajaca (Foto: AFP) - 2 ozlijeđeno i nekoliko prolaznika Poginuli u ''zagonetnoj eksploziji'': U Gazi objavljeno izvanredno stanje nakon smrti dvojice palestinskih policajca

Četrdesetdvogodišnji Baha Abu Al-Ata, vođa oružanog krila Islamskog džihada, Brigade Al-Kuds, ubijen je, kao i njegova žena, u izraelskom zračnom napadu na njihovu kuću u istočnom dijelu grada Gaze, potvrdile su vlasti u Izraelu i Gazi.

Islamski džihad, palestinska teroristička organizacija koju podupire Iran, potvrdio je u priopćenju da je Al-Ata ubijen u svojoj kući te upozorio da je "Izrael prešao preko svih crvenih linija".

Palestinska samouprava objavila je kako je Izrael rekao dužnosniku za vezu s palestinskim područjima da će svi prijelazi iz Gaze u Izrael biti zatvoreni do daljnjeg. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene