Dva palestinska policajca poginula su u noći na srijedu južno od grada Gaze, a nekoliko je prolaznika ozlijeđeno, rekli su predstavnici Hamasa.

Galerija


Dva poginula policajca bila su na motoru kada je došlo do eksplozije. Ašraf al-Kedra, glasnogovornik ministarstva zdravstva u Gazi, rekao je da su policajci poginuli u "zagonetnoj eksploziji".

Vezani članci Ilustracija E, nećeš, razbojniče! Krao u trgovini pa napao zaštitara koji ga je uhvatio na djelu Zapaljeni automobil, ilustracija Eksplodirao auto na Srebrnjaku: "Baš se jako čulo. Mislili smo da je potres. Čuli smo detonacije, istrčali van i vidjeli auto"

Još troje ljudi ozlijeđeno je u drugoj eksploziji do koje je došlo niti sat kasnije kod policijske kontrolne točke u drugom dijelu grada.

Hamas je najprije za eksplozije optužio Izrael, ali je vrlo brzo povukao svoje priopćenje. Izraelska vojska objavila je da s eksplozijama nema nikakve veze. U Gazi je nakon eksplozija objavljeno izvanredno stanje.

Od sredine ožujka serija raketnih napada za kojima je uslijedila izraelska odmazda kao i sukobi na granici posijali su strah da bi moglo doći do eskalacije između oružanih pokreta u Gazi i Izraela, s približavanjem izraelskih općih izbora 17. rujna. (Hina)