Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo tri tisuće ljudi poginulo je 11. rujna 2001. godine, a iza sebe su ostavili očajne članove obitelji.


Bol je bila prevelika za šest majki koji su u napadu izgubile svoje sinove i već osam godina pomažu im sastanci jednom mjesečno u restoranu u New Jerseyu. Njihovi sinovi su radili u istoj tvrtki, Cantor Fitzgerald i u trenutku napada nalazili su se na 104. ili 105. katu sjevernog tornja WTC-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Amaterske snimke prenose sav užas avionskih napada 11. rujna Slika nije dostupna SAD povisio stupanj pripravnosti uoči 11. rujna

Cantor Fitzgerald je tvrtka koja je 11. rujna pretrpjela najveće gubitke, stradalo je čak 658 djelatnika. No, u središtu pozornosti tada se našao direktor Howard Lutnick koji je u suzama obećao da će pet godina 25 posto profita tvrtke davati obiteljima poginulih te da će im plaćati zdravstveno osiguranje deset godina. Obećanje je i održao. 'Nisam o tome razmišljao kao o pitanju izbora. Ili ću se pobrinuti za obitelji mojih prijatelja ili nisam ljudsko biće', kazao je.

Sandra Grazioso izgubila je u napadu dva sina, obojica su radila za Lutnicka. Teško joj je povjerovati da je prošlo deset godina otkad nema njenih sinova. Nikad nije propustila mjesečne susrete s ostalim majkama i kaže kako su joj druženja svojevrsna terapija. S njom se slaže i Roz Mastrandrea koja je izgubila sina Filipa. 'Svi dijelimo istu bol i ostale majke mi pomažu, ne znam kako bih živjela bez njih', kazala je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju