Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi pomoći Obami

Odlazi Robert Gibbs, Obamin savjetnik i glasnogovornik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Gibbs, jedan od najiskusnijih i najbližih savjetnika predsjednika Baracka Obame, uskoro će napustiti dužnost glasnogovornika Bijele kuće kako bi se posvetio pripremama za kampanju za reizbor Obame 2012. godine, objavili su američki mediji.

Gibbs je kazao za The New York Times da će napustiti dužnost početkom veljače, kako bi osigurao vanjsku pomoć za kampanju ponovnog izbora Obame. On je s time upoznao osoblje svoga ureda.

Pročitajte i ovo Samija Ropar iz Hrvatske liječničke komore Za Dnevnik Nove TV Doktori masovno napuštaju Hrvatsku, liječnica iznijela frapantan podatak: "To je kao da odu svi iz bolnice Bjelovar" Slika nije dostupna Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow dao ostavku

>> VIDEO: Chavez poželio Olivera Stonea za veleposlanika

Njegov nasljednik još nije imenovan, a Gibbs je rekao da bi se to trebalo dogoditi u iduća dva tjedna. Među imenima koja se u zadnje vrijeme najčešće spominju kao njegovi nasljednici, Gibbsovi su zamjenici Bill Burton i Josh Earnest, te Jay Carney, glasnogovornik potpredsjednika Joea Bidena. Idućih će tjedana doći do značajnih promjena u osoblju Bijele kuće, uoči početka priprema za predsjedničke izbore 2012.

Fluktuacija kadrova

Dugogodišnji Obamin politički savjetnik David Axelrod otići će iz Bijele kuće kako bi radio na kampanji, a na njegovo će mjesto doći David Plouffe koji je 2008. uspješno vodio Obaminu predsjedničku kampanju.

Obama istodobno traži i novog predstojnika svog ureda, jer tu dužnost sada privremeno obavlja Pete Rouse, nakon odlaska Rahm Emanuela i njegove kandidature za gradonačelnika Chicaga. Kao glavni kandidat spominje se Bill Daley, bivši ministar trgovine u administraciji predsjednika Billa Clintona, a sadašnji član uprave banke JP Morgan Chase.

ABC News je izvijestio u srijedu navečer da Daley upravo razgovara s Obamom i suradnicima u Bijeloj kući. Najavljuje se da će Obama u petak imenovati dužnosnika ministarstva financija Genea Sperlinga za direktora Nacionalnog ekonomskog vijeća koje okuplja njegove gospodarske savjetnike. Sperling je tu dužnost obnašao od 1997. do 2001. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene