Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Diplomatski spor s SAD-om

VIDEO: Chavez poželio Olivera Stonea za veleposlanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hugo Chavez odlučio je preuzeti inicijativu oko diplomatskog spora s SAD-om. Predložio je da u Venezuelu kao veleposlanici dođu poznati redatelj Oliver Stone, glumac Sean Penn, ili bivši američki predsjednik Bill Clinton.

U svojem televizijskom govoru objavio je kako ima rješenje za diplomatsku krizu između te dvije zemlje. 'nadam se da će imenovati Olivera Stonea. predložit ću kandidata... Sean Penn, ili Noam Chomsky. Tamo imamo puno prijatelja. Bill Clinton!', rekao je Chavez, a prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obama ostavio dobar dojam Chavez oduševljen Obamom, imenovao veleposlanika u SAD-u Slika nije dostupna SAD će protjerati veleposlanika Venezuele

>> Obama šaljivdžija: Svratit ćemo do Chaveza

Podsjetimo, Obamina je administracija ukinula vizu venezuelanskom veleposlaniku, nakon što je Chavez učinio isto Larryju Palmeru, američkom veleposlaniku. Chavez je Palmera poslao nazad u SAD, jer je govorio protiv njegovog režima i povezao ga s ljevičarskim pobunjenicima u Kolumbiji.

Chavez se tijekom televizijskog nastupa prisjetio i svojeg sastanka s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton u Brazilu, tijekom inauguracije Dilme Rousseff. 'Pitao sam gospođu Clinton, 'Kako vam je suprug?'. No, zbunio sam se, jer slabo govorim engleski jezik pa sam je isprva pitao kako joj je supruga. Ona se nasmijala', ispričao je Chavez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene