Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje Johnu Demjanjuku, optuženom za sudjelovanje u ubojstvu 27.000 zatočenika koncentracijskog logora Sobibora u Drugome svjetskom ratu, odgođeno je u srijedu zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženika, izjavili su dužnosnici suda u Muenchenu.


'Žalio se na glavobolju i bol u zglobovima', rekao je sudac Ralph Alt dodajući da je zatvorski liječnik rekao da Demjanjuk (89) nije u stanju doći na suđenje. Liječnici su prvog dana suđenja u ponedjeljak ustvrdili da Demjanjuk boluje od 'početnog stadija' raka koštane srži, ali nije na umoru. Istodobno su odredili da rasprava na dan može trajati 90 minuta.

Njemački tužitelji vjeruju da je Demjanjuk, koji se nalazio na prvom mjestu popisa najtraženijih nacističkih zločinaca Centra Simona Wiesenthala, u šest mjeseci koliko je proveo kao čuvar u Sobiboru asistirao u ubojstvu 27.900 Židova. U tom nacističkom logoru smrti za trajanja Drugog svjetskog rata ubijeno je ukupno 250 tisuća Židova. (Hina)

Vezani članci Stiže nam hladni val - 2 Prava zima je pred vratima pa budite oprezni! Dolaze nam velike hladnoće: "Preporuča se ne boraviti predugo na otvorenom“ Cijepljenje u Ujedinjenom Kraljevstvu Zabrinjavajuće upozorenje britanskog ministra zdravstva: "Nažalost, novi soj koronavirusa je izvan kontrole"