Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Problem s motorom

U zadnji čas odgođeno lansiranje privatne svemirske rakete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lasiranje privatne svemirske rakete Falcon 9 iz baze američkog ratnog zrakoplovstva u Cape Canaveralu odgođeno je u subotu kada je uočen problem sa jednim od raketnih motora, priopćio je dužnosnik tvrtke Space Exploration Technologies.

Pripreme za probni let sa dostavom tereta u kapsuli Dragon na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) odvijale su se normalno sve dok kompjuter na nije zabilježio problem na jednom od motora i obustavio polijetanje.

Ako kvar uspiju dovoljno brzo pronaći i otkloniti raketa mogu raketu lansirati 22. svibnja. Ukoliko ne otklone problem do 29. svibnja iduća mogućnost lansiranja prve privatne rakete prema ISS-u bit će sredinom lipnja.

Nakon umirovljenja flote američkih raketoplana prošle godine, NASA se nada da će privatne tvrtke poput Space Exploration Technologies (poznata i kao SpaceX) i Orbital Sciences Corpa preuzeti transport astronauta i tereta na stanicu koja kruži oko Zemlje na visini od 386 km. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Odysseus Uspjeh Odiseja VIDEO Američka letjelica sletjela na Mjesec, prvi put nakon više od 50 godina! Lansiranje rakete H3 Uspješno lansiranje VIDEO Pogledajte kako je Japan lansirao novu raketu nakon prošlogodišnjeg fijaska

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene