Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska policija uhitila je jednog od najtraženijih pripadnika kalabreške mafije 'Ndranghete zahvaljujući tome što je često 'visio' na popularnoj društvenoj mreži.


Pasquale Manfredi, kojeg policija sumnjiči da je mafijaški plaćeni ubojica, uhićen je u gradu Isola Capo Rizzuto na jugu Calabrije, nakon što je njegova lokacija detektirana pomoću pre-paid mobilnog interneta, s kojeg se često spajao na Facebook.

Vezani članci Slika nije dostupna Velika akcija protiv mafije u Rimu i Kalabriji Slika nije dostupna Papa prvi put u Kalabriji, uporištu mafije

Manfredi, poznatiji kao Lice s Ožiljkom, bio je u bijegu od studenog prošle godine, a nalazi se i na talijanskoj listi 100 najtraženijih bjegunaca. Kad se policija upala u stambenu zgradu u kojoj je živio, pokušao je pobjeći preko krova, no ubrzo je opkoljen i uhićen.

Istražitelji 39-godišnjeg Manfredija opisuju kao 'izuzetno hladnog, proračunatog i okrutnog', a osim optužbi za ubojstva, sumnjiči ga se i za krijumčarenje oružja i droge te iznudu.

Vjeruje se da je ovaj mafijaš, otac dvoje djece, odgovoran za smaknuće supranika Carminea Arene, koji je ubijen raketom u listopadu 2004.

Talijanski istražitelji vjeruju da je bio na obuci u kampu u blizini grada Pavije na sjeveru Italije, koji je poznatiji kao sveučilišni grad, a gdje su ubojice učile rukovati raketnim bacačima i drugim teškim naoružanjem.

Edgardo Giobbi iz talijanske policije kaže da je Manfredi 'dobar ulov'.