Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljen

Od starice kupio auto i u prtljažniku pronašao kuvertu punu novca. Nastavak priče je pretužan

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U prtljažniku automobila koji je kupio pronašao je kuvertu s novcem. Odlučio ju je vratiti, a onda je doznao tužnu priču o tome za što je novac bio namijenjen.

Halil Smajić iz Sarajeva prije nekoliko je dana pronašao kuvertu u kojoj je bilo 3300 KM, odnosno oko 1690 eura, a novac je vratio vlasnici - starici od koje je dan prije kupio automobil Golf 2. Naime, upravo je u prtljažniku starog automobila novac i pronašao, piše Preporod.info.

"Preko poznanika sam čuo da jedna baka s Dobrinje prodaje muževo vozilo, koji se prije četiri godine preselio (umro, op. a.). Rekao mi je da ta žena automobil prodaje jer treba novac. Iako mi taj automobil nije bio potreban, kupio sam ga kako bih joj pomogao, izašao u susret jer vozilo nije koristila", rekao je Halil te dodao kako joj je dao i više novca od dogovorene cijene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gle li čuda Ljudska prava u Rusiji znatno pogoršana: "Često nasilna primjena zakona i propisa rezultirala je sustavnom represijom"

Stari automobil kod kuće je pregledao kako bi vidio treba li ga popraviti, a u prtljažniku je tada pronašao novac.

"Kada sam podigao tapecir, supruga je vidjela neku kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je kuverta. Otvorio sam je, bila je puna novca. Prebrojio sam, ukupno je bilo 3300 maraka. Ni jednog momenta nisam razmišljao što učiniti", naglasio je Smajić, koji je odmah krenuo nazvati vlasnicu.

Pročitajte i ovo Davor Šušković - 5 Kuhar s balkona Doktor znanosti s diplomom FER-a dao otkaz kako bi pekao roštilj: "To je takvo olakšanje"

No kako nije uspio stupiti s njom u kontakt, pozvao je poznanika preko kojeg je i saznao za njezinu situaciju.

Ilustracija Halil Smajić (Foto: Preporod.info)

"Ispričao sam prijatelju što sam pronašao. On mi je rekao: 'Halile, ti si to pronašao, radi s tim što hoćeš.' Rekao sam mu da je novac bakin te da je on pokuša nazvati i javi joj što se dogodilo. Ispričao mi je da je njezin muž bio bolestan, da su taj novac skupljali za sprovod. Kada je umro, supruga taj novac nije mogla naći. Tražila je po kući i na kraju odustala", objasnio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija 250.000 viza Diplomati prodavali radne vize za Europu: Ljudi su za njih plaćali ogroman novac

Sljedeći dan Halil je ipak uspio stupiti u kontakt sa ženom.

"Dok smo razgovarali na telefon, plakala je i zahvaljivala. Kada sam sa suprugom otišao joj to uručiti, skuhala nam je kavu, opet je plakala i zahvaljivala. Njezina suza, ali i sreća za mene su najveća nagrada", kaže Smajić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene