Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stan u Dubrovniku

Javili su se na oglas na društvenoj mreži, ali ubrzo su shvatili da moraju pozvati policiju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žrtve su se javile na oglase za najam stanova na području Dubrovnika. Navodnoj vlasnici uplatili su polog i tri mjesečne najamnine, a onda je nastala tišina.

Policija je otkrila kako je 42-godišnja državljanka Srbije prevarila dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije. 

Tijekom veljače i ožujka ove godine u Policijskoj postaji Dubrovnik prijavljene su dvije vrlo slične prevare. U oba prijavljena slučaja žrtve s područja Dubrovačko-neretvanske županije na društvenim su mrežama pronašle oglase na kojima privatne osobe nude u najam svoje navodne stanove na području Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija divljanje u Rovinju Uznemiravao putnike u busu pa policajcima prijetio smrću i pljuvao na njih, a boluje od zarazne bolesti

U jednom se slučaju radilo o dvosobnom, a u drugom slučaju o jednosobnom stanu za koje su navodni vlasnici tražili unaprijed plaćanje pologa i tri mjesečne najamnine, na što su žrtve pristale i uplatile novac.

Pročitajte i ovo Ilustracija opasan pronalazak Počeo renovirati kuću, ali odmah je morao zvati policiju: Ovoga ima sve više

U oba slučaja navodni vlasnici nisu bili iz Dubrovnika, već s područja Beograda, a komunikacija se odvijala telefonski ili preko aplikacija za razmjenu poruka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnja da je prikrivala nasilje Suspendirana ravnateljica karlovačke škole: Protiv nje se vodi kazneni postupak

"Nakon što bi uplatili novac, komunikacija s navodnim vlasnicima se prekidala, zbog čega su oštećeni shvatili da su prevareni i prijavili slučaj", kažu iz policije i dodaju kako su otkrili identitet prevarantice te protiv nje podnijeli kaznenu prijavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene