Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan, ali izvoran

Papa će za rođendan dobiti dar iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo idući će tjedan za svoj 80. rođendan dobiti neobičan, ali i izvoran dar iz Hrvatske - naočale s drvenim okvirom izrezbarenim iz grane 1600 godina stare masline s otoka Brijuni, objavili su u subotu mediji.

Dar će Papi uručiti bračni par Viktor i Sanda Jeromel iz Prezida u općini Čabar koji su se u Gorski kotar prije trideset godina doselili iz Slovenije.

Pročitajte i ovo Papa Franjo - 1 sastaje se i s macronom Papa Franjo doputovao u Marseille u posjet posvećen problemu migranata Papa Franjo Obraćanje mladim katolicima Papa se vratio u Vatikan, objasnio da je porukom o "velikoj Rusiji" mislio na kulturu

Oboje se već dugo bave izradom sportskih rekvizita, a Viktor je posebno vješt u radu s drvetom. Ideju da napravi drvene naočale dobio je od prijatelja i do sada ih je u domaćoj radionici napravio nekoliko stotina komada.

"Cijelo sam vrijeme maštao kako bi bilo lijepo da napravim drvene naočale i za Svetog Oca, ali sam dugo tražio pravi materijal, što mi je na kraju i uspjelo. Na Brijunima su našli odlomljenu granu 1600 godina stare masline. U dogovoru s upravom Brijuna uspio sam dobiti mali komad i tako je počela ta priča", kazao je u razgovoru za Slovensku televiziju.

"Viktor je u te naočale uložio sve svoje znanje, ljubav i upornost. Takav je i inače, kad nešto započne, to mora završiti i tada zaboravi na sve oko sebe", pohvalila ga je supruga.

Bračni par naočale će papi Franji osobno predati u srijedu te mu čestitati na visokom jubileju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene